Petr Čech postal hokejist!

Nogomet ostalo 9. Okt 201922:59 > 23:01
Naomi Baker/Getty Images

Češki vratar Petr Čech je nogometno igrišče zamenjal za hokejski led, podpisal je namreč pogodbo z Guildford Phoenixom, klubom, ki nastopa v drugem kakovostnem razredu britanskega hokeja.

Nekdanji vratar Chelseaja in Arsenala, ki je sam sebe že označil za velikega ljubitelja hokeja, se je odločil, da se preizkusi na hokejskem ledu, kjer je nadaljeval svojo športno pot, potem ko je zaključil nogometno kariero. 

“Verjamem, da lahko tej mladi ekipi pomagam doseči cilje. Po 20-ih letih preživetih v nogometu, bo to zame krasna izkušnja, saj se bom ukvarjal s športom, ki sem ga rad gledal in igral kot otrok”, je dejal Čech.

Po končani nogometni poti je češki vratar prevzel vlogo svetovalca pri Chelseju, v katerem je dosegel svoje največje uspehe. Na otok se je preselil leta 2004, ko je podpisal za modre, takrat pa je začel tudi navijati za Guildford Flames, Phoenix je njegova druga ekipa. 

V dresu Chelseaja je Čech osvojil štiri naslove v Premier ligi in pokalu FA, enega v Ligi prvakov in Ligi europa ter tri v ligaškem tekmovanju. Ko je bil član londonskega Arsenala je moral v finalu Lige europa enkrat priznati premoč Chelseaju. 

Čech je bil 3. izbor Phoenixa na mestu vratarja in bo treniral z ekipo tolikor, kolikor mu bodo dovoljevale obveznosti v Chelseaju.

Petrov prihod je velika okrepitev za Phoenix. Je super fant, ki zavzeto trenira. Komaj čaka njegov debi”, je dejal njegov novi trener Andrew Hemmings.

Guildford Phoenix naslednje srečanje igra v nedeljo, ko mu bo nasproti stala druga ekipa Swindon Wildcatsov.