U21: Slovenci premagali sogostitelje prvenstva

Nogomet ostalo 15. Okt 201920:03 > 20:09
M24.si

Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.

Izbranci selektorja Primoža Glihe, ki so pred dnevi v Mariboru remizirali z angleškimi vrstniki, pred tem pa septembra igrali neodločeno s Francozi, so tokrat slavili. V prvem polčasu ni bilo pravih priložnosti, edino lepšo je zapravil Egzon Kryeziu. V drugem pa so imeli domači v 59. minuti na voljo najstrožjo kazen zaradi igranja z roko tekmecev, unovčil pa jo je Jan Mlakar. Ta je imel priložnost tudi v sodniškem dodatku, a je bil madžarski vratar na mestu.

V primerjavi s petkovo tekmo je selektor Gliha sicer izgubil Jakoba Novaka, ki je zaradi poškodbe zapustil reprezentančni tabor. Tokrat pa je tekmo začel z Žigo Frelihom, Žanom Rogljem, Davidom Zecom, Žanom Zaletelom, Janezom Piškom, Janom Mlakarjem, Vitjo Valenčičem, Dušanom Stojinovićem, Egzonom Kryiezujem, Matijo Romom in Adamom Gnezdo Čerinom. V nadaljevanju so priložnost dobili še Dejan Petrovič, Luka Štor, Leon Sever in Sven Šoštarič Karič.

SLOVENIJA U21 – MADŽARSKA U21
Strelci: Mlakar (59’/11m).

Slovenija U21: Frelih, Rogelj (77′ Šoštarič Karić), Zec, Zaletel, Pišek (63′ Sever), Mlakar, Valenčič (46′ Petrovič), Stojinović, Kryeziu (55′ Štor), Rom, Gnezda Čerin. Selektor: Primož Gliha.

Madžarska U21: Varga, Kiss, Nagy, Varjas, Toth, Tajti, Biro, Szabo (73 Majer), Szalai, Bolla (84′ Korbely), Bano-Szabo (63′ Schafer). Selektor: Zoltan Gera.