UYL: V Domžalah nocoj gostuje evropski prvak!

Lado Vavpetič

Mladinsko selekcijo Domžal v sredo, ob 17. uri, čaka povratno srečanje 2. kroga Uefa Youth League. Srečanje z FC Porto, aktualnim evropskim prvakom, bo s tribune spremljalo skoraj 3000 gledalcev.

Varovanci Darka Birjukova so na Portugalskem gostovali pred natanko tremi tedni prišli do končnega izida 2:2 na dramatičen način. Domžalčane je v vodstvo popeljal Tamar Svetlin, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen, toda domači so rezultat uspeli preobrniti. Kljub temu so zadnjo besedo imeli mladi nogometaši Domžal. Slednji so uspeli izenačiti z mojstrsko izvedenim prostim strelom, v vlogi avtorja pa Jošt Pišek, ki je na igrišče vstopil le nekaj trenutkov pred tem.

“Pred povratno tekmo s Portom smo skupaj s soigralci izredno motivirani. V garderobi vlada izjemno dobro vzdušje in vsi komaj čakamo prvi sodnikov žvižg,” je po uradnem treningu dejal vezist Benjamin Markuš.

Izid s prve tekme je več kot aktiven, saj so na Portugalskem prišli do izredno dobrega rezultata: “V tekmo bo potrebno iti odločno, z željo po napredovanju. Porto je zelo kakovostna ekipa z veliko individualne kvalitete, a tudi mi jo imamo in tega se zavedamo. Predstava na Portugalskem nas navdaja z optimizmom, zato sem prepričan, da nam bo uspelo!”

Srečanje bodo tokrat nadzirala grška sodniška trojka. V vlogi glavnega sodnika bo Anastasios Papapetrou. S strani mu bosta pomagala Tryfon Petropoulos in Iordanis Aptosoglou, četrti sodnik pa bo Mitja Žganec.