Prvič v zgodovini: Cruzeiro izpadel v drugo ligo!

Pedro Vilela/Getty Images

S porazom proti Palmeirasu v zadnjem krogu (2:0) je ekipa Cruzeira prvič v zgodovini izpadla iz elitnega nogometnega ranga brazilskega klubskega nogometa.

Slavni klub iz Belo Horizonteja je bil ob Flamengu, Sao Paulu in Santosu edini, ki je vse od nastanka brazilskega prvenstva igral med elito. Navijači so dolgih 62-let uživali v prvi ligi, v naslednji sezoni pa bodo prvič zaigrali v drugi ligi. Po zgodovinskem porazu so razočarani navijači Cruzeira na igrišče metali stole. Razgreteže je pomirila šele policija, ki je uporabila tudi solzivec, da je umirila kaos na tribunah.

Zanimivo, da je Cruzeiro kot zadnji v letih 2013 in 2014 osvojil dva zaporedna naslova, nato pa se je začela agonija slavnega kluba. Začasni predsednik kluba Zeze Perrela je pred kratkim razkril, da ima Cruzeiro okoli 150 milijonov evrov dolga, kar je verjetno tudi glavni razlog za selitev v nižji rang.

Za vsako ceno so želeli biti prvaki in ni jih zanimalo, kako tvegano je to ter, kako denarno neučinkovito. Danes so ti računi prišli na plačilno listo,” je po obračunu s Palmeirasom dejal Perrela.