Ronaldinho v zaporu; igra nogomet

Nogomet ostalo 14. Mar 20202:30 > 2:30
Bruna Prado, Getty Images Sport

Sodišče v Paragvaju je zavrnilo zahtevo odvetnika, da se legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho in njegov brat izpustita iz zapora in svojo nedolžnost dokazujeta s prostosti.

Čeprav je bilo sprva najavljeno, da bosta Ronaldinho in njegov brat Roberto izpuščena na prostost in se bosta izvlekla ‘samo’ z denarno kaznijo, ker sta v Paragvaj pripotovala s ponarejenima dokumentoma, so se stvari zdaj nekoliko zapletle.

V zaporu sta od prejšnjega petka. Njun odvetnik je dvakrat poslal zahtevo, da se oba branita s prostosti, a sta bili obe zahtevi zavrnjeni z obrazložitvijo, da bi lahko pobegnila in se izognila odgovornosti za dejanje ter vplivala na sam potek preiskave.

Spomnimo, Ronaldinho in Roberto sta poizkušala vstopiti v Paragvaj s ponarejenima dokumentoma, ko pa so ju pristojne oblasti pri tem zaustavile in jima to preprečile, pa sta se branila z besedami, da sta potna lista dobila za darilo. Do zdaj je bilo za isto kaznivo dejanje prijetih že 16 ljudi, je potrdil državni tožilec Federico Delfino.

Medtem so se pojavile fotografije, ki prikazujejo, kako si Ronaldinho krajša dolgčas v zaporu – z igranjem nogometa.