Belorusi igrajo naprej: Kot da smo iz drugega planeta

Facebook

Ruski nogometaš Sandro Cvejba, ki igra v beloruski ligi razkriva, da se življenje v tej vzhodno evropski državi zaradi epidemije koronavirusa ni veliko spremenilo. Belorusko ligo spremljajte v živo na Sportklubu!

Nogomet v celotni Evropi stoji, razen v Belorusiji, ki deluje in se obnaša, kot da koronavirus ne obstaja. O tem najbolje priča izjava ruskega nogometaša Sandra Cvejbe, ki si kruh služi z igranjem za beloruski Isloch (v nedeljo ob 17:00 se bo v neposrednem prenosu na SK 1 v tretjem krogu pomeril s Slutskom).

Kot da smo na drugem planetu. Nekaj se je zgodilo v preostanku sveta, toda življenje tukaj funkcionira povsem normalno. Treniramo vsak dan in nič se ni spremenilo, odkar se je v svetu pojavil koronavirus,” je razkril Cvejba.

Spomnimo, da je tudi sam predsednik države Aleksander Lukašenko ljudi pozval, da za svoje zdravje skrbijo s kozarčkom vodke in rednimi obiski savne, preostanku Evrope pa je sporočil: “Bolje umreti na nogah, kot živeti na kolenih.”

Ob nogometu v Belorusiji poteka tudi zaključek hokejskih lig in rokometnega prvenstva, kjer naslov brani najboljša ekipa Seha lige, Meškov iz Bresta.