Clattenburg ne gre na Kitajsko, ampak v Savdsko Arabijo

Getty Images

Eden izmed vodilnih nogometnih sodnikov v Angliji in na svetu, Mark Clattenburg, se je odpovedal kitajskim mega ponudbam, saj se iz Premier lige seli v Savdsko Arabijo, kjer bo opravljal eno izmed funkcij na tamkajšnji nogometni zvezi.

Odločitev 41-letnega sodnika Marka Clattenburga, ki je med drugim sodil tudi finale Lige prvakov in evropskega prvenstva 2016, je sporočila sodniška organizacija angleškega prvenstva PGMOL.

“Dosežki Marka so številni, v lanski sezoni je sodil v finalu kar treh velikih tekmovanj – Lige prvakov, evropskega prvenstva in pokala FA. Gre za nadarjenega sodnika, ki veliko pomeni za angleški nogomet. Upamo, da je tudi vzor tistih, ki si želijo soditi tudi v mladih kategorijah,” so zapisali pri sodniški organizaciji.

Decembra je Clattenburg, kot smo že poročali tudi na naši spletni strani, sicer razkril, da razmišlja o delu v bogati kitajski ligi in če se mu bo ponudila prava priložnost, bo razmislil tudi o tej opciji. Takrat je sicer zatrjeval, da je še vedno zavezan Premier ligi, a da mora gledati v prihodnost in na finančno stabilnost: “Kako dolgo lahko še sodim? V elitni angleški ligi sem 12 let, 12 čudovitih let.”