SK2 ob 18:00: United potrjuje uvrstitev v osmino finala

Mike Hewitt, Getty Images

Težko je verjeti, da bi francoski predstavnik lahko nadoknadil zaostanek 0:3 z Old Trafforda in se uvrstil med 16 najboljših v Evropski ligi. Jose Mourinho pa bo, tudi tokrat brez Wayna Rooneyja, želel videti še eno dobro tekmo svojih fantov.

Clive Brunskill/Getty Images

Pred kratkim je Portugalec na klopi angleškega velikana izjavil, da si njegov klub “ne želi igrati v tem tekmovanju, a preprosto mora”. Danes bo Mourinho na zelenico lahko poslal nekoliko spremenjeno zasedbo in na ta način spočil nekatere nosilce igre, saj ima zares lepo prednost.

Junak prve tekme Zlatan Ibrahimović verjetno ne bo dočakal priložnosti v napadu, ne bo pa je dočakal niti Wayne Rooney, ki ga je Mourinho pustil doma. Uradna razlaga je, da je najboljši strelec v zgodovini kluba zbolel, angleški mediji pa spet omenjajo kapetanov odhod na Kitajsko, kjer je prestopni rok še vedno odprt.

Mourinho bo zagotovo brez Anderja Herrere, ki je kaznovan, manjkal bo tudi poškodovani Phil Jones. Doma sta ostala še Matteo Darmian in Luke Shaw, katerega usoda je prava neznanka.

“Moramo spoštovati navijače. Zaostajamo za tri gole, kar ni neulovljivo. Vzdušje bo odlično, stadion bo nabito poln, zakaj nam ne bi uspelo,” se sprašuje trener St. Etienna Christophe Galtier, ki bo imel na voljo vse igralce.