Aleš Mertelj se vrača v Maribor

Jure Banfi

Bivši nogometaš Maribora Aleš Mertelj se vrača v Ljudski vrt, a tokrat bo imel drugačno vlogo. Kranjčan bo del strokovnega štaba začasnega trenerja Saše Gajserja.

Aleš Mertelj je za Maribor zbral 308 nastopov, Ljudski vrt pa je zapustil poleti 2018.

Mertelj je nazadnje igral za svoj matični klub – Triglav Kranj. Bivši slovenski reprezentant se je odločil, da bo končal igralsko kariero, da bi se lahko pridružil Mariboru:

“Glede na vmesne kadrovske spremembe smo potrebovali pomoč, tako trenerji na igrišču, kot posledično tudi igralci. Klubska želja je pripeljati, vključevati ljudi, ki so tukaj pustili pečat. Če je želja obojestranska, kot je bilo v Mertljevem primeru, je odločitev lahka. Odločil se je, da ne bo nadaljeval z igranjem in sprejel pobudo, da se priključi k našemu projektu. Verjamem, da je lahko v veliko pomoč igralcem, strokovnemu štabu kot tudi celotnemu klubu. Aleš je legenda kluba, pozna vrednote, znano mu je do potankosti, kako je Maribor funkcioniral v dobrih in slabih časih. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi Maribor peljemo tja, kamor si želimo,” se glasi sporočilo športnega direktorja Marka Šulerja.

Komentari

Vaš komentar