Arabci nogometaše novačijo kar prek oglasa

Nogomet 11. Jan 202418:11 0 komentarjev
Predsednik nogometne zveze Savdske Arabije Yasser Al Misehal; FOTO: Guliverimage

Savdska Arabija za tretjerazredno tekmovanje (Division 2) igralce išče kar prek spletnega oglasa! Kandidatom za nastop v tretjem rangu tekmovanja ponujajo med 3 in 4 tisoč evri mesečne plače, poleg tega pa posameznikom ni potrebno skrbeti za nastanitev.

S tem savdijski nogomet skuša v svojo državo privabiti nogometne upe s celega sveta, oglas pa je bil najprej opažen na portalu FutbolJobs.

“Po objavi oglasa smo dobili izjemno veliko število prijav. Na dan nas je poiskalo več kot tisoč posameznikov, bodisi prek elektronske pošte, družbenih omrežij, bodisi prek WhatsAppa,” je za časnik Marca razkril izvršni direktor FutbolJobsa Valentin Botella Nicolas.

Španec še dodaja: “V Savdijski Arabiji očitno ne želijo gledati le nogometnih zvezd.” Najbogatejša država Bližnjega vzhoda je v zadnjem poldrugem letu povsem spremenila trg svetovnega nogometa in kar nekaj zvezd z visokimi denarnimi zneski premamila v prihod.

Nogometni veljaki tam se očitno dobro zavedajo, da bi bilo za elitno tekmovanje pametno narediti tudi neko zaledje in to je morda priložnost tudi za vas. Kdo ve, morda se v Kraljevem pokalu nekoč pomerite proti takim asom, kot sta Karim Benzema ali Cristiano Ronaldo!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!