Bayern v svoje vrste zvabil mladega hrvaškega rekorderja

Nogomet 11. Sep 20217:38
Lovro Zvonarek
Foto: Twitter / bayern

Hrvaškemu nogometnemu prvoligašu Slavenu Belupu je uspel izvrsten posel, potem ko je za zajetno odškodnino nemškemu velikanu Bayernu Münchnu prodal komaj 16-letnega Lovra Zvonarka.

“Bayern je eden največjih in najuspešnejših klubov na svetu. Igrati tu in nositi njihov dres … Na to sem ponosen, a hkrati me vse skupaj sili, da tudi v prihodnje vsakodnevno delam na sebi,” je po podpisu pogodbe z Bayernom iz Münchna dejal Lovro Zvonarek.

Kot poročajo hrvaški mediji, je s prestopom sekira v med padla tudi Slavenu Belupu. Hrvaškemu prvoligašu iz Koprivnice bosta na račun kapnila dva milijona evrov, ob izpolnjenih bonusih pa lahko znesek narase še za dodatne tri milijone evrov. S tem nadarjeni nogometaš utegne poskrbeti za enega najdražjih najstniških prestopov v zgodovini hrvaškega nogometnega prvenstva.

Podrl že številne mejnike

A kot dodaja spletni portal Index, je nogometaš že zdaj poskrbel za pomembna mejnika v dveh kategorijah. Bayern namreč še nikoli doslej ni odštel tolikšnega zneska za mladoletnega igralca, poleg tega pa je Zvonarek postal prvi igralec, ki je neposredno prestopil iz hrvaške nogometne lige k Bavarcem. Ti so sicer sporočili, da bo 16-letnik zaenkrat ostal pri Slavenu Belupu, kjer si bo še naprej nabiral dragocene izkušnje.

Zvonarek je sicer pozornost največjih evropskih klubov – zanj sta se zanimala tudi Manchester City in Borussia Dortmund – vzbudil z izvrstnimi predstavami v zadnjih mesecih. Vezist je med drugim v minuli sezoni z nastopom na tekmi proti Rijeki s 16 leti in štirimi dnevi postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v hrvaški ligi, le deset dni pozneje pa se proti Varaždinu vpisal tudi med strelce in se v zgodovino zapisal kot najmlajši strelec tamkajšnjega prvenstva.