Djuranović: Za prehod na višjo raven potrebujemo več tekem

Evropa 21. Jul 20217:23 > 7:32
Domžale - Honka
Foto: Martin Metelko

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Honki Espoo iztržili le remi in si otežili delo pred povratno tekmo prihodnji četrtek na Finskem.

Domžale na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige niso izpolnile svojega cilja in zmagale. Čeprav so kakovostno boljša zasedba od Honke, pa svoje premoči kljub številnim priložnostim niso znale unovčiti. Predvsem v prvem polčasu so ob počasnih prehodih v napadalno polovico težko prebijale finski zid, razpoko v njem pa naposled našle v drugem delu, ko jih je v vodstvo popeljal Arnel Jakupović.

“Po pričakovanjih težka tekma. Ko smo nasprotnika analizirali, smo ugotovili, da želi igrati in držati žogo. Po drugi strani smo morali mi biti vztrajni in potrpežljivi in že v prvem polčasu smo prihajali do priložnosti, ki pa jih nismo uspeli zaključiti,“ je po tekmi dejal Dejan Djuranović.

Domžalski strateg je skozi vso tekmo svojim igralcem ob igrišču dajal navodila, svoj glas pa močno povzdignil po naivno prejetem zadetku, ki sta ga z nespretnim posredovanjem zakuhala Jakupović in Žinič. “V drugem delu smo povedli, nakar je sledila naivnost in neizkušenost pri določenih igralcih. Ko dva igralca ostaneta praktično neaktivna v igri, namesto da bi odreagirala, prekinila akcijo, oziroma žogo izbila v avt, pride do izgubljene žoge in posledično smo prejeli zadetek,“ je pojasnil Djuranović.

Plačali davek neučinkovitosti

Število priložnosti na tekmi je bilo sicer močno na strani slovenskega predstavnika (17:5), ki pa ga je pestila huda neučinkovitost. Nezbranost pred vrati nasprotnika so pokazali običajno najnevarnejši domžalski igralci, ki kljub zrelim priložnostim niso predstavljali resne nevarnosti za gostujočega vratarja.

“Učinkovitost je pogojena s kvaliteto. Učinkovit si lahko s pravimi rešitvami in kvalitetnimi zaključki. Že v prvem polčasu smo imeli nekaj udarcev in priložnosti s prekinitev, ko bi lahko bolje zadeli žogo. Potrebno je vztrajati in kot sem dejal že pred tekmo – potrebovali bomo še kakšno tekmo, da pridemo v boljšo formo in na višjo raven. Takoj na začetku sezone je težko biti v optimalni formi, saj za to potrebuješ tekme. Verjamem, da bo z njimi prišla tudi učinkovitost,“ je na vprašanje, kako pred povratno tekmo dvigniti učinkovitost v napadu, na tiskovni konferenci dejal Djuranović.

“Na njihove protinapade smo bili pripravljeni, a …”

Domžalski ekipi so se sicer primerile zelo podobne napake kot že v prvem krogu proti Swift Hesperangu. Luksemburžani so tedaj v Športnem parku s pridom izkoriščali nepozornost domačih branilcev in prišli do nekaj nevarnih priložnosti iz protinapadov. Nič drugače ni bilo niti včeraj.

NK Domžale
Foto: Martin Metelko

“Dejstvo je, da če z našo prvo vrsto igraš visoko pred njihovim golom in poskušaš nasprotnika s pritiskom zadržati daleč od našega gola, puščaš veliko prostora zadaj. Ko nisi pravi, oziroma nasprotnik pride do položaja, da odigra akcijo, seveda pride do nevarnosti. To se nam je dogajalo v prejšnjem krogu, sedaj in verjetno tudi v prihodnosti. A vprašanje, kaj bi nam prineslo, če bi se postavili na svojo polovico, čakali in ne puščali tega prostora. Nasprotnik bi verjetno držal žogo zadaj, kar bi mu bilo v interesu. Na njihove protinapade smo bili pripravljeni, a dvakrat sta se nam zgodili napaki, da smo bili preveč oddaljeni od igralca in jim je uspelo izigrati našo zadnjo vrsto,” je zatrdil Djuranović, ki na gostovanju pričakuje, da bo Honka igrala bolj odprto.

Pred povratno tekmo še vse odprto

Da so le s težavo prihajali do priložnosti, je po tekmi priznal tudi vezist rumenih Zeni Husmani in v isti sapi dodal, da je pred njimi zelo zahtevnih 90 minut na Finskem.

“Težko povem, kaj moramo popraviti, saj so glave še vroče. A pred povratno tekmo je še vse odprto. Odigrali smo dobro, medtem ko je nasprotnik čakal na naše napake in eno tudi izkoristili. Boljše bi bilo, da bi s tekma končala z 1:0, a tudi 1:1 je odprt rezultat. Na Finskem bomo igrali s pozitivnimi mislimi, saj menim, da smo odigrali solidno. Upam, da se bo končalo pozitivno za nas,” je svoje misli strnil 30-letnik iz Severne Makedonije.

Komentari

Vaš komentar