Kaj se dogaja v Franciji? Na sceni spet huligani

Nogomet 18. Dec 20218:38 0 komentarjev
Že več tekem v letošnji sezoni so v Franciji zaznamovali izgredi navijačev. Foto: Guliverimage

Glavni sodnik je moral prekiniti tekmo tretjega kroga francoskega nogometnega pokala med ekipama Paris FC in Olympique Lyon zaradi neredov na tribunah stadiona Charlety v francoski prestolnici. Po prvem polčasu je bil izid 1:1, nato pa so na sceno stopili huliganski navijači obeh ekip.

Huligani obeh ekip so se med polčasom na eni izmed tribun sinoči spopadli, eksplodirali so tudi doma narejeni pirotehnični izdelki in drugega polčasa niso nadaljevali.

Posredovali so varnostniki in policija, a je kljub temu del izgrednikov vdrl na igrišče. Tam so se že zbrali sodniki in igralci, ki so se nato vrnili v slačilnice. Po 50 minutah čakanja so nato organizatorji na stadionu sporočili, da je tekma odpovedana.

Prelaganje krivde

Predsednik drugoligaškega kluba Paris FC Pierre Ferracci je bil jasen, kdo je kriv za nastalo situacijo: “Vedno se najdejo idioti, ki vse pokvarijo. In te idioti so skrajna navijaška skupina Lyona, ki je prišla delati zgolj in samo nered. Tako kot vedno.”

“Mislim, da gre za deljeno odgovornost. Ne verjamem, da so zgolj naši navijači krivi za nastalo situacijo,” pa mu je odgovoril prvi mož Lyona Jean Michel Aulas. 

Izgredi postajajo stalnica

Že drugič v tej sezoni so bili torej v izgrede vpleteni navijači Lyona, sicer pa so številni neredi zaznamovali dosedanji potek sezone v francoskem nogometu od avgusta, ko so se začele tekme na najvišji ravni.

Olympique je tako že moral odigrati dve tekmi pred praznimi tribunami svojega stadiona v Lyonu, kjer je 21. novembra prišlo do neredov in je med drugim igralca Marseilla Dimitrija Payeta v glavo zadela plastenka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!