Ko Modrić dobi brata Griezmanna Mbappeja

Nogomet 5. Jan 20228:47
nogometaša
Foto: Guliverimage

Medtem ko je v Sloveniji prvi novorojenček v letu 2022 postala deklica Lila, je v Čilu ta čast pripadla dečku, ki se za nameček ponaša z nadvse neobičajnim imenom.

Prvi čilski novorojenček je letos požel nekoliko več pozornosti kot običajno, za kar gredo zasluge predvsem njegovima staršema Teodori Pacaje in Hectorju Chambi, ki sta dečku nadela sila neobičajno ime. Kot poroča čilski časopis Las Ultimas Noticias, oba veljata za velika nogometna navdušenca, zato sta se odločila, da svojega malčka poimenujeta Griezmann Mbappe po zvezdniških napadalcih Antoinu Griezmannu in Kylianu Mbappeju.

Da je vse skupaj še nekoliko bolj nenavadno, ima Griezmann Mbappe tudi tri leta starejšega brata Modrića, ki je ime dobil po hrvaškem virtuozu Luki Modriću.

“Sprva sva ga želela poimenovati Alexis, a je tako ime že najinemu nečaku. Mojim ostalim nečakom je ime Andres Iniesta, Lionel Messi, Neymar Ronaldo in Junior. Moj drugi sin pa je James Modrić,” je razrkil Chambi.

Starša otrok z nevsakdanjimi imeni sta sicer Bolivijca, ki že vrsto let živita in delata v Čilu. “Sva skromni osebi, ki obožujeta nogomet. Kot otrok sem obiskoval nogometno akademijo, a nisem mogel nadaljevati. Zdaj igram za enega od lokalnih klubov, ki nastopa v posebni ligi za Bolivijce v Čilu. Sem napadalec, pred tremi leti pa smo osvojili tudi naslov,” se je še pohvalil oče malega Griezmana Mbappeja in Modrića.

Zanimivo, Teodora in Chambi nista prva, ki sta se spomnila, da sina poimenujeta po omenjenih francoskih reprezentantih. Pred tremi leti je podobno želel storiti tudi francoski par, a jima je namero prekrižalo tamkajšnje sodišče.

Komentari

Vaš komentar