Konec ere: Euro 2024 brez priljubljenega Paninijevega albuma

Nogomet 6. Apr 202212:05 > 12:05 0 komentarjev
Fotografija je simbolična. (Foto: Guliverimage)

Italijanski Panini po skoraj pol desetletja ne bo izdal zbirateljskih sličic in albuma za evropsko nogometno prvenstvo, potem ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) za turnir leta 2024, ki ga bo gostila Nemčija, sklenila dogovor z ameriškim podjetjem Topps.

Dogovor z Uefo so Američani naznanili danes, pri tem pa razkrili tudi, da bo njihov uradni ambasador tako za album kot tudi za preostale zbirateljske kolekcije v povezavi z Eurom 2024 trener Rome Jose Mourinho.

“Evropsko prvenstvo je največji in najprestižnejši nogometni dogodek na nacionalni ravni v Evropi. Ponaša se z bogato zapuščino, ko je govora o sličicah, menjalnih karticah in ostalih zbirateljskih predmetov. Partnerstvo predstavlja velik korak,” je sporočil generalni direktor Toppsa Mark Catlin.

Z novim dogovorom Uefa zaključuje dolgoletno sodelovanje z dosedanjim izdajateljem albumov in sličic, italijanskim Paninijem, ki sega v leto 1976, ko je evropsko prvenstvo gostila Jugoslavija.

A kot poroča ESPN, se zapriseženim ljubiteljem nogometnih albumov italijanskega podjetja ni treba bati, saj bo to še naprej sodelovalo z Mednarodno nogometno zvezo, pod katero poteka svetovno prvenstvo, med drugim pa imajo Italijani še vedno veljaven tudi z angleško Premier ligo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!