NZS: Legende Hrvaške in Slovenije skupaj v pomoč Petrinji

Nogomet 13. Mar 202120:45 0 komentarjev
m24.si

Nogometne legende Slovenije in Hrvaške so v Petrinji na pobudo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in člana IO UEFA ter predsednika HNS, odigrale dobrodelno tekmo s ciljem pomoči delom Hrvaške, ki jih je konec prejšnjega leta poškodoval katastrofalen potres.

Ob tej priložnosti je Aleksander Čeferin v imenu krovne evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v višini 50.000 EUR, medtem ko je Davor Šuker predal donacijo HNSa nogometni zvezi siško-moslavaške regije, namenjeni obnovi nogometne infrastrukture na delih, ki jih je poškodoval potres, v višini 200.000 HRK. Donacijo v višini 5000 EUR pa je v imenu NZS klubu NK Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Ko sem izvedel za tragičen potres v Petrinji in okolici sem se nemudoma obrnil na Davorja Šukerja in skupaj sva pričela razmišljati o tem, kako lahko pomagamo. Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da UEFA priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi. Pridružila se nam je še Hrvaška nogometna zveza in Nogometna zveza Slovenije na čelu z Radenkom Mijatovićem in ponosen sem, da je ta dobrodelni dogodek uspel,« je po dogodku povedal predsednik Uefe, Aleksander Čeferin.

»Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najbolj ugoden termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. In vesel sem, da smo lahko kot HNS pomagali tudi nogometni zvezi siško-moslavaške regije. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembnejše je, da ljudje v tem delu države spet dobijo streho nad glavo. Pomoč vseh, ki so pripravljeni pomagati, bo dobrodošla. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti,« je povedal predsednik HNS, Davor Šuker.

»Nogometna zveza Slovenije se je z veseljem odzvala na pobudo Aleksandra Čeferina in Davorja Šukerja, saj gre za čudovit dogodek z dobrodelno noto. Vedno radi pomagamo en drugemu, kadar je to le mogoče. Verjamem, da bomo skupaj uspelo ljudem v tem kraju in lokalnemu nogometnemu klubu vsaj nekoliko olajšati življenje v tem težkem obdobju,« je sporočil predsednik NZS, Radenko Mijatović.

»Zahvaljujem se vsem sodelujočim, igralcem, obema reprezentancama, predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu in predsedniku HNS, Davorju Šukerju. To je bil vrhunski nogometni spektakel, na žalost na območju, ki ga je prizadel močan potres. Toda to je dan, ko se bo znova začela pisati zgodovina Petrinje. Dogodek je bil fantastičen in žal mi je, da v njem niso mogli v živo uživati tudi gledalci. V vsakem primeru se zahvaljujem vsem, ki so pomagali Petrinji in siško-moslavaški regiji,« je povedal predsednik nogometne zveze siško-moslavaške regije in član izvršnega odbora HNS, Davor Ivič.

»Šport, še posebno nogomet, ima posebno moč združevanja. Vsi športniki so z nami od prvega dne. Pomagajo prebivalcem na različne načine. Zahvaljujemo se Uefi, HNS in NZS za organizacijo takšnega veličastnega nogometnega dogodka, ki so ga s svojimi donacijami naredili še večjega. Sredstva, ki jih bomo razdelili preko Rdečega križa, bodo namenjena prebivalcem Petrinje, ki jih je prizadel potres. Ponosni smo, da je hrvaški Rdeči križ del tega športno-dobrodelnega dogodka,« je povedal izvršni predsednik hrvaškega Rdečega križa, Robert Markt.

Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3:2. Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Aleksander Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Davorja Šukerja iz enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić.

LEGENDE HRVAŠKE – LEGENDE SLOVENIJE 1:2
PETRINJA – Stadion Mladosti. Sodnica: Ivana Martinčić. Pomočnici: Sanja Rođak-Karšić in Maja Petravić. Četrta sodnica: Jelena Kumer. Strelci: 1:0 Šuker (45’-11m), 1:1 Novaković (60’), 1:2 Aćimović (63’).

LEGENDE HRVAŠKA: Marijan Mrmić, Stipe Pletikosa, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Ivica Olić, Petar Krpan, Dario Šimić, Darijo Srna, Daniel Šarić, Niko Kranjčar, Igor Bišćan, Boris Živković, Silvio Marić, Mihael Mikić, Nenad Pralija, Tomislav Dujmović, Robert Špehar, Marko Babić, Željko Pavlović. Selektor: Zorislav Srebrić

LEGENDE SLOVENIJE: Robert Volk, Aleksander Čeferin, Primož Gliha, Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Milenko Aćimović, Boštjan Cesar, Mišo Brečko, Radenko Mijatović, Aleksandar Radosavljević, Goran Barišić, Tomaž Vesel, Silvo Vrhovec, Andrej Vrhovec, Robert Beguš, Tomislav Čizmić, Mladen Džanan, Branko Ilić, Mitja Sojer, Jože Prelogar. Selektor: Jože Prelogar

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!