Osmerici, ki je skrbela za Maradono, bodo sodili

Nogomet 22. Jun 202222:12
Foto: Paola Visone via Guliver

Argentinski pravosodni organi bodo zaradi domnevnih napak pri oskrbi argentinskega nogometnega zvezdnika Diega Maradone sodili osmim osebam. Argentinski nogometaš je umrl novembra leta 2020.

Argentinski pravosodni organi bodo zaradi domnevnih napak pri oskrbi nogometnega zvezdnika Diega Maradone sodili osmim osebam, je v sredo odločilo sodišče. Zdravstvenemu osebju bodo sodili zaradi nenaklepnega uboja v povezavi s smrtjo argentinske nogometne legende.

Česa so obtoženi?

Kot še trdijo na tožistvu, se je osmerica znašla na sodišču, saj so ga med hospitalizacijo na domu prepustili usodi. Med osmimi preiskovanci so nevrokirurg Leopold Luque, psihiater, psiholog ter drugi zdravniki in medicinske sestre, ki so koordinirali njegovo oskrbo.

Tožilstvo trdi, da je slabo vodenje zdravstvene ekipe nogometno legendo spravilo v položaj nemoči. Obtoženim grozi zaporna kazen od osem do 25 let. Tožilstvo trdi, da so bili “protagonisti domače hospitalizacije brez primere, ki je bila popolnoma pomanjkljiva in brezobzirna”. Datum sojenja še ni bil določen.

Argentinska nogometna legenda

Zmagovalec svetovnega prvenstva v Mehiki 1986 je veljal za enega najboljših igralcev vseh časov. Skupaj s Pelejem je prejel naziv igralca stoletja po izboru Fife.

Umrl je star 60 let v zasebni rezidenci severno od Buenos Airesa, nekaj tednov po operaciji možganov. Njegova smrt je sprožila žalovanje po celotni državi in tudi svetu.