Petar Stojanović priznal, da ga je zabolelo

Nogomet 22. Dec 202111:12 3 komentarji

Pomemben člen slovenske nogometne reprezentance Petar Stojanović je v oddaji Pod prečko spregovoril o novem klubu v Italiji, ni šlo niti mimo zagrebškega Dinama, ki se mu je po dolgoletnem služenju na grd način odpovedal, niti slovenske reprezentance ...

26-letni Ljubljančan je poleti slabih petih sezonah zapustil hrvaško prestolnico in se preselil k Empoliju, kjer se, kot sam pravi, se počuti odlično. V tej sezoni je za Italijanskega prvoligaša zbral že 16 nastopov in dosegel tudi zadetek.

Nekdanji član Maribora pri Empoliju igra kot posojen nogometaš Dinama, a glede na to, kako dobro gre njegovi italijanski ekipi, ni več dvoma, da bo ekipa iz Toskane na koncu njegovo pogodbo tudi odkupila.

V 6. oddaji Pod prečko, v kateri sta gostovala predsednik NZS Radenko Mijatović in selektor Matjaž Kek, je seveda spregovoril tudi reprezentanci in njenemu izkupičku na zadnjih kvalifikacijah.

O življenju pri Empoliju:

“Zelo dobro se počutim. Gre za mirno mesto, moram reči, da mi to ustreza.”

Petar Stojanović je pred 14 dnevi zabil prvi zadetek v serie A. Foto: Guliverimage

O prvem zadetku v serie A – proti Udineseju:

“Italijanska liga je ena najmočnejših lig na svetu. Ponosen sem na to, upam pa seveda, da ne bo edini.”

O super formi Empolija, ki je hit italijanske lige:

“Moram reči, da po prihodu v Italiji nisem pričakoval, da nam bo šlo tako dobro. A ko sem začel spoznavati klub, igralce in trenerja, so apetiti zrasli. Imamo velika pričakovanja, tudi na tekmi proti Spezii, ki se je končala neodločeno, smo bili boljši in bi morali zmagati. Upam, da bo šlo tako naprej.”

O odkupu pogodbe, če Empoli ostane v ligi:

“Trenutno smo deveti na lestvici, lahko smo zelo zadovoljni, a Italija ima tako težko ligo, da se s tem ne smemo zadovoljiti, moramo iti iz tekme v tekmo, tako kot do zdaj, saj se lahko hitro vse spremeni. A po drugi strani nam gre res dobro, če ostanemo med prvoligaši, pride do avtomatskega odkupa pogodbe in ostajam v Empoliju.”

O dvoboju s slovitem AC Milanom pred zimskim premorom:

“Čaka nas res težka tekma, a v tej sezoni smo že pokazali, da lahko igramo z vsemi. Padel je Juvenuts, Napoli, dobro smo igrali proti Laziu in Interju, tako da se ni treba ničesar bati in pogumno stopiti na teren, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo.”

FOTO: Guliverimages.

“Kar se tiče Zlatana Ibrahimovića. O njem ne bom izgubljal besed. Vsi ga poznamo, vsi poznamo njegove kvalitete. Najprej me čaka dvoboj z njim v klubu, nato še v reprezentanci (op. p. Liga narodov).”

O prvem zadetku za reprezentanco:

“Veliko mi pomeni, pa ne samo zadetek, že samo igranje za svojo državo. Da se boriš za ta grb, za ta narod, to pomeni še več kot zadetek.”

O podaljšanju mandata selektorju Matjaža Keka:

“Lahko povem, da sem bil tudi sam v to močno vpet, ne, kar se tiče samega podaljševanja, ampak zato, ker se ga je veliko omenjalo v povezavi z Zagrebom. Veliko ljudi iz kluba, igralcev, novinarjev je zanimalo, kaj se dogaja, zato sem tudi sam podrobno spremljal zadevo. Na koncu je ostal selektor, vesel sem, da se je to zgodilo, da bomo lahko nadaljevali to zgodbo in odšli skupaj dobrim rezultatom nasproti.”

O izkupičku Slovenije v zadnjih kvalifikacijah:

“Z rezultati ne moremo biti zadovoljni, a sam bi gledal na vse skupaj zelo pozitivno, saj smo odigrali nekaj res dobrih tekem. Zmanjkalo nam je tudi nekaj sreče, konec koncev tudi kvalitete, tukaj si ne smemo zatiskati oči. Na obeh tekmah s Slovaki smo bili po mojem mnenju boljši nasprotnik.

Slovenska nogometna reprezentanca.

Tudi v Rusiji smo si zaslužili več, tudi doma proti Rusiji, črna pika je tekma s Ciprom in obračun na Hrvaškem. Ne sam poraz, način, na katerega smo izgubili, nas je vse razočaral. A kot sem rekel, treba je iti pozitivno naprej in prihodnje pokazati vsem, da znamo in zmoremo.”

O kritikah na račun rezultatov reprezentance:

“Vsakemu, ki mu Slovenija nekaj pomeni, se mora zavedati, kaj smo naredili. Kritike so lahko dobrodošle, kdaj so tudi moteče, mene osebno kritika podžge, udari me po glavi in začnem razmišljati sam pri sebi.

Tisti poraz na Poljudu, pristop ni bil pravi. Ni težava izgubiti, porazi se med sabo razlikujejo, a pristop mora biti pravi. Ko smo ga imeli, smo bili po navadi boljši nasprotnik. Tudi, če nismo bili, nas je na koncu pravi pristop nagradil, saj smo na zelenici pustili srce.”

Petar Stojanović je na zbor reprezentance prišel po zmagi proti Juventusu.

O skupini v Ligi narodov – Srbija, Švedska, Norveška:

“Zelo težka skupina, a če hočeš pokazati svojo kvaliteto, ni boljšega, kot da to pokažeš proti vrhunskim ekipam. Datumi so res problem, gre za termin po koncu klubskih sezon. Igralci bodo imeli zelo malo počitka, nato pa pride ta serija štirih tekem v desetih dneh. To res ni malo, a če rad nastopaš za reprezentanco, ti ne bi smelo biti težko. Že zdaj je jasno, da bo treba biti na vrhunskem nivoju, ker gre za res dobre reprezentance.”

Petar Stojanović, foto: Guliverimage.

O malce čudnem odhodu iz Dinama:

“Res ni bilo lahko, nekje v ozadju so me zabolele določene stvari, a to je nogomet. Moram biti zadovoljen s tem, kar sem naredil do zdaj. Povem lahko, da bom tudi v prihodnje na vsaki tekmi tako v reprezentanci kot klubu dajal svoj maksimum. Upam, da bom tako uspešen tudi v prihodnje.”

Matjaž Kek in Radenko Mijatoviću o Stojanoviću:

O Prvi Ligi Telemach:

Časa za ogled tekem v živo ni, si pa vedno pogledam vse vrhunce tekem in izjave trenerjev po tekmi. Veseli me, da se nogomet v Sloveniji dviguje, tudi oddaja, ki jo delate, je prijetna popestritev. Analize so vedno dobrodošle.

Kar se tiče klubov, Koper se je dvignil, Maribor je tam, kjer spada, tudi Olimpija je tukaj je nekje. Želim si, da bi bil na koncu prvak Maribor, saj si to zasluži.

Celotna 6. oddaja Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje