Selektor in predsednik potegnila črto pod nogometno leto

Nogomet 20. Dec 202121:40 > 21. Dec 2021 9:33 0 komentarjev
Foto: Rok Gregorič

Na Sportklub je še zadnjič v koledarskem letu 2021 prišla oddaja "Pod prečko". V njej sta se gosta spominjala zadnjih 12 mesecev in razmišljala o načrtih za leto 2022. Glavna tema pogovorov je bila slovenska nogometna reprezentanca, v družbi Mihe Penka in Dejana Obreza sta bila namreč predsednik nogometne zveze in selektor članske reprezentance.

Z gostoma je tema tekla o tem, kje je trenutno slovenska reprezentanca in kje slovenski nogomet. Kaj nam manjka, da bi znova ulovili stik z najboljšimi? Kakšni so načrti pred novim ciklusom Lige narodov in novo veliko priložnostjo, ki se ponuja z evropskim prvenstvom v Nemčiji?

“Priznavajo mi, da znam samo še lepo govoriti, ostalo je že katastrofa, ampak to vse sodi zraven” je selektor načel pogovor in nadaljeval: “Imam tudi to srečo, da sem bil nekaj časa na drugi strani mikrofona. Mislim, da bi morali vsi delati nekaj več na retoriki in komunikaciji.”

Predsednik Radenko Mijatović je selektorja samo dopolnil: “Načeloma sva se že na prvem srečanju dogovorila, da je potrebno to narediti na nek daljši, ne pa na kratek cikel. Enostavno velikih sprememb ni moč narediti v kratkem času. Predvsem so mediji uprizorili situacijo, da se pogajamo o nadaljevanju.”

Uradnega poziva ni bilo

“To selektorsko mesto mi je izziv in čast in v tistem času, ko sem bil še selektor je uradni poziv bil, zdaj v zadnjem času pa ga nisem dobil,” je o ponudbi zagrebškega Dinama povedal Kek.

Podal je zanimivo povezavo z Rijeko oziroma natančneje, z Opatijo v bližini obalnega mesta, kjer je pred kratkim služboval.

Selektor je povedal še to, da je pristaš pristopa ponižnosti in skromnosti, po drugi strani pa se je potrebno proti vsakemu “pobiti”.

“Ne bi bilo pošteno, da na kogar koli kažem s prstom, toda enostavno ne pristanem na to, da se na tretji, ali celo drugi tekmi v nekem reprezentančnem oknu počutimo utrujeni. Je pa dejstvo, da se je v tem ciklusu preveč menjalo,” meni Kek.

Preko video povezave se je iz Apeninskega polotoka oglasil tudi reprezentančni bočni branilec in nogometaš Empolija, Petar Stojanovič, ki je dejal, da ga negativni komentarji kvečjemu podžgejo in še bolj motivirajo.

Celotna 6. oddaja Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!