Po pol stoletja: Atletico Mineiro brazilski prvak!

Nogomet 3. Dec 20217:40
Atletico Mineiro
Foto: xWalmirxCirnex

Nogometaši Atletico Mineira so po točno pol stoletja postali prvaki Brazilije. Zasedba iz Belo Horzonteja je na drugi naslov v zgodovini kluba čakala dolgih 50 let, potem ko si je z zmago v gosteh proti Bahii po velikem preobratu s 3:2 tri kroge pred koncem zagotovila neulovljivih 11 točk prednosti pred drugouvrščenim Flamengom.

Ekipa Alexia Stivala Cuce je izkoristila prvo zaključno žogo. Atletico Mineiro je imel pred obračunom z Bahio osem točk prednosti pred dvakratnimi zaporednimi prvaki iz vrst Flamenga, tako da mu je samo zmaga tudi matematično prinašala dolgo pričakovani naslov državnih prvakov. In Atletico je do njega prišel po neverjetnem scenariju …

Bahia je z goloma Luiza Otavia v 62. in Gilberta v 66. minuti povedla z 2:0. Zdelo se je, da bodo morali gostje vsaj še en krog počakati na proslavljanje, vendar sta na sceno stopila Hulk ter Keno in v petih minutah zrežirala sanjski preobrat.

Sprva je Hulk v 73. minuti iz najstrožje kazni znižal zaostanek in se z 18 prvenstvenim golom še utrdil na vrhu lestvice strelcev, samo minuto kasneje pa je Keno izenačil na 2:2. Isti igralec se je med strelce vpisal še v 78. minuti, s čimer je poskrbel za zmago Atletica in veliko zabavo v Belo Horizonteju.

Komentari

Vaš komentar