Kaos v Izoli, Skomina razpustil celotno člansko ekipo

Nogomet 2. Dec. 202116:00 > 21:5216 komentarjev
Delite:
Predsednik MNK Izola je postal konec avgusta letos.

V MNK Izola je bilo ta teden pestro. Po naših zanesljivih informacijah se je po nesporazumih med predsednikom Damirjem Skomino in nogometaši nekdanji vrhunski slovenski nogometni sodnik odločil, da razpusti celotni igralski kader članske ekipe.

Damir Skomina je konec avgusta na sedežu Nogometne zveze Slovenije naznanil konec bogate kariere nogometnega sodnika in pompozno najavil skok v funkcionarske vode. V slogu supermana je razprl srajco, pod katero je nosil majico MNK Izola in potrdil, da bo postal njen novi predsednik.

Nadaljevanje izolske nogometne zgodbe je res kot iz filmov, a na žalost izolskih navijačev Skomina ni niti približno tako suveren, kot je naslovni junak velike filmske uspešnice Clark Kent.

Do njegovega prihoda je Izola pod vodstvom Martina Preglja, nekdanjega uspešnega nogometaša Maribora in Kopra, v treh tekmah nanizala tri zmage na treh tekmah ob razliki v zadetkih 10:0.

Potem je Skomina pripeljal hrvaško trenersko ekipo na čelu z mladim glavnim trenerjem, 32-letnim Markom Krnjićem, nekdanjim pomočnikom njegovega znanega rojaka Igorja Bišćana pri hrvaškem prvoligašu Rudešu.

Krnjić je na naslednjih enajstih tekmah zbral le še tri zmage, ob tem pa šestkrat remiziral in dvakrat izgubil, kar trenutno zadostuje za zgolj šesto mesto na lestvici 3. SNL zahod.

45-letni Koprčan je sodil več kot 1000 tekem, tudi finale Lige prvakov. FOTO: Guliverimages.

Igralcem je sporočil: Naprej bomo šli brez vas

Skomina je pred tremi meseci Izoli napovedal povratek na pota stare slave in dodal, da želi stvari zasnovati na zelo zdrav način.

Po nevsakdanjih dogodkih, ki so se v Izoli odvili ta teden, težko trdimo, da mu za zdaj uspeva. Skomina je namreč ta teden nogometašem sporočil, da denarja, za katerega so bili dogovorjeni, ne bo izplačal po prvi polovici sezone, ki se je v tretjeligaškem tekmovanju končala pred dvema tednoma, ampak šele po koncu sezone. Pa še to le v primeru, če se uvrstijo v drugo ligo.

Skomina, ki ga na telefon nismo uspeli priklicati, je po naših informacijah med nogometaši naletel na upor. Po sestanku z nogometaši, ki se je zgodil ta teden, na njem pa ni prišlo do sporazuma, odločil, da se za sodelovanje zahvali prav vsem nogometašem članske ekipe (v prvem delu sezone jih je za Izolo zaigralo 28, nekateri so bili mladinci).

Med njimi je tudi nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, najbolj znan je zagotovo nekdanji mladi slovenski reprezentant Jaka Štromajer, ki je v prvi slovenski ligi zbral 186 tekem.

Izola bi morala v petek pod vodstvom Krnjića začeti s pripravami na drugi del sezone, a se to po odločitvi njenega predsednika, ki jo redko doživimo tudi v najbolj “divjih” nogometnih državah, najverjetneje ne bo moglo zgoditi, razen če Skomini v ekspresno hitrem času uspe nabrati novo ekipo.

Po naših informacijah možnosti za to, da bi dozdajšnji nogometaši Izole s Skomino našli skupni jezik ne obstajajo.

Vlado Badžim je poleti moral oditi kljub odličnim rezultatom.

Izola je klub z bogato preteklostjo

Izola je ena izmed ustanovitvenih članic prve slovenske lige, v kateri je v krstni sezoni 1991/92 zasedla celo tretje mesto in se uvrstila v pokal UEFA. V tem je potem igrala proti sloviti lizbonski Benfici, kar je vrhunec kluba s skoraj stoletno zgodovino. Ustanovljen je bil leta 1923.

Izola, ki je slovenskemu nogometu dala nekaj velikih imen (Darko Milanič, Boško Bošković, Dejan Djuranović, Davor Perkat, Anton Žlogar, Mladen Rudonja, Amir Ružnić …), je med prvoligaši vztrajala pet let, potem pa je sledil strm padec navzdol in životarjenje v nižjih ligah.

Trenutno je tretjeligaš, v prejšnji sezoni pa je pod vodstvom Vlada Badžima v tretji ligi, zahod, pristala na drugem mestu. Kljub uspešnim rezultatom so pri Izoli, čeprav so pred tem dosegli ustni dogovor za nadaljevanje, odslovili trenerja Badžima. Nekdanjemu trenerju Kopra in Domžal je to, da v klubu ni več zaželen, sporočil prav Skomina.

Komentari

Vaš komentar