Po porazu krivca za neuspeh našli v sistemu VAR

Nogomet 2. Nov 202112:16 > 12:17 0 komentarjev
Navijači Gremio
Foto: Diego Vara / Reuters / Guliverimage

Brazilskemu nogometnemu prvoligašu Gremiu grozi visoka kazen, potem ko so njegovi navijači na tekmi v Porto Alegreju vdrli na igrišče in se znesli nad opremo za VAR.

Do incidenta je prišlo na nedeljski tekmi, na kateri je Gremio izgubil proti Palmeirasu z 1:3 in zdrsnil še globlje po prvenstveni razpredelnici. Domače navijače je poraz po novem predzadnje ekipe brazilskega prvenstva močno ujezila, še bolj pa jih je razburila odločitev sistema VAR v izdihljajih tekme, zaradi katere je bil razveljavljen zadetek njihovega moštva.

Ko je Palmeiras v sodnikovem dodatku zadel še tretjič, je navijačem dokončno prekipelo. Kot poroča tiskovna agencija AP, je manjše število podpornikov vdrlo na igrišče in se zneslo na sistem VAR, pri tem pa potrgala žice in uničila monitor ter njegovo ohišje.

Pri Gremiu so razgrajanje navijačev v ponedeljek obsodili, a izpostavili, da je pri uničevanju opreme sodelovala le manjša skupina posameznikov. Obenem so dodali, da pri raziskovanju incidenta tesno sodelujejo s policijo, resno pa tudi razmišljajo, da bi vandalom izdali prepoved obiska njihovih domačih tekem.

Čeprav incidenta Brazilska nogometna zveza še ni komentirala, pa huda kazen bržkone grozi tudi Gremiu. Tamkajšnje športno sodišče je namreč v zadnjem obdobju pokazalo ničelno toleranco do izgredov na nogometnih stadionih in je klube kaznovalo tudi z do desetimi tekmami prepovedi igranja pred domačimi gledalci.