Poredni deček italijanskega nogometa znova menja klub

Nogomet 31. Avg 202216:21
Foto: Guliverimage

Mario Balotelli je po novem sporu, tokrat s trenerjem svoje ekipe Vincenzom Montello, predčasno končal svojo turško avanturo. Toda kljub temu, da gre za problematičnega nogometaša, je Super Mario hitro našel novega delodajalca. Kariero bo Italijan nadaljeval pri švicarskemu prvoligašu Sionu.

Nekdanji italijanski reprezentant Mario Balotelli se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval pri švicarskemu prvoligašu FC Sion.

Balotelli se je lani pridružil turškemu prvoligaškemu klubu Adana Demirspor. Od takrat je v turški klub nastopil na 35 tekmah, na katerih je dosegel 19 zadetkov in sedem asistenc. V prejšnji sezoni je sezono sklenil na devetem mestu. Vendar pa se je problematični Balotelli znašel v novem sporu. Tokrat se je nekdanji član Azurrov sprl s trenerjem turške ekipe Vincenzom Montello. Nov incident pa je hitro poskrbel, da je “Super Mario” že odigral zadnjo tekmo za turškega prvoligaša.

Po poročanju Fabrizia Romana se je Balotelli odločil, da bo kariero nadaljeval v Švici. Njegov agent se je s klubom že dogovoril, vendar pogodba še ni podpisana.

Kontroverzni napadalec

Balotelli se je v soboto po zmagi nad Umraniyejem z 1:0 v turškem prvenstvu sprl s trenerjem svoje ekipe Montello. Toda to je le eden izmed mnogih incidentov v njegovi karieri.

Nekdanji italijanski reprezentant ima za seboj dolgo zgodovino sporov s trenerji, kar je drastično spremenilo potek njegove kariere.

Leta 2013 se je Balotelli zelo grdo razšel s takratnim trenerjem Manchester Cityja Robertom Manchinijem. Ta incident je bil eden ključnih preobratov v njegovi karieri

Balotelli je med drugim igral tudi za AC Milan, Liverpool, Nico in Marseille, nato pa je pred sezono 2019/20 podpisal pogodbo z Brescio v italijanski Serie A. Tu se je znova zapletel v težave, potem ko se je na treningu sprl s trenerjem Fabiom Grossom. Težave so se še naprej kopičili, saj je  avgusta leta 2021 udaril svojega soigralca iz ekipe Demirspor, potem ko je bil sredi tekme zamenjan.