Pretres v organizaciji nogometnih trenerjev Slovenije

Nogomet 27. Jan 202212:27 0 komentarjev
Foto: Jure banfi

Delegati Nogometne trenerske organizacije (ZNTS) so na izredni skupščini v nacionalnem nogometnem centru Brdo po dobrem letu dni razrešili predsednika Igorja Boleta in njegovo ožje vodstvo.

Igor Bole se je poslovil od predsedniškega položaja ZNTS, na katerem je septembra leta 2020 nasledil Rudija Bračiča. Tako so na ponedeljkovi izredni skupščini odločili delegati organizacije, ki so aktualnemu predsedniku izrekli nezaupnico in ga s 17 glasovi za, sedmimi proti in štirimi vzdržanimi skupaj s preostalim vodstvom razrešili. Poleg Boleta so se od položajev med drugim poslovili tudi podpredsedniki Borut Jarc, Boštjan Kamenšek, Nuša Ladinek in Dušan Razboršek.

Po naših neuradnih informacijah je do razrešitve prišlo tudi na račun precejšnjih nejasnosti na prejšnjih volitvah, na katerih naj bi bile nekatere stvari speljane na precej sumeč način. Že tedaj so nekateri opozarjali, da je z izvolitvijo Boleta, ta je bil pred tem sedemnajst let zaposlen kot inšpektor za delo in požarni inšpektor, šestnajst let pa je kot direktor vodil sežanski zavod za gasilno in reševalno službo, prišlo do poraza nogometne stroke.

Zdi se, da so svojo zmoto sedaj uvideli tudi delegati, saj je delo tudi zaradi pandemije koronavirusa na tem področju močno zastalo.

Člani Nogometne trenerske organizacije morajo zdaj v roku 40 dni sklicati novo skupščino, do takrat pa se mora opraviti tudi kandidacijski postopek za izvedbo novih volitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!