Španski nogomet pretresa nov rasistični škandal

Nogomet 16. Sep 202218:46 > 18:55 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Pedro Bravo, predsednik združenja španskih nogometnih agentov, je obnašanje Viniciusa primerjal z obnašanjem opice, potem ko je brazilski napadalec v nedeljo proti Mallorci zaplesal pri proslavljanju gola. Ta komentar je posledično poskrbel za buren odziv na družbenih omrežjih. V podporo napadalcu madridskega Reala so stopili mnogi zvezdniki, med njimi tudi Neymar in Pelé.

Bravo je na El Chringuito TV dejal: “Vinicius Jr. mora spoštovati nasprotnika. “Če želiš plesati, pojdi na sambadrom v Braziliji. V Španiji moraš spoštovati tekmece in se nehati igrati opico.”

Bravo se je hitro opravičil na Twitterju, potem ko so mnogi stopili v bran zvezdniku madridskega Reala. Trdil je, da je izraz uporabil napačno in da je bila izjava mišljena metaforično.

“Želim pojasniti, da je bil izraz igranje opice, ki sem ga napačno uporabil, da bi opredelil Viniciusov ples ob praznovanju gola, mišljen metaforično, kot početje neumnosti,” je dejal Bravo. “Ker moj namen ni bil nikogar užaliti, se iskreno opravičujem. Žal mi je.”

Na družbenih omrežjih sta se oglasila tudi Neymar in Pelé. Neymar je v portugalščini preprosto zapisal: “Dance Vini Jr.” Na Instagramu je dodal: “Driblaj, pleši in bodi ti! Srečen takšen, kakršen si. Ob naslednjem golu bomo plesali,” je zapisal zvezdnik PSG-ja.

O incidentu je nato spregovoril tudi Pelé, ki je dejal, da mora biti nogomet vesel dogodek, hkrati pa poudaril pomen nenehnega boja proti rasizmu.

Rasizem v španskem nogometu je že dolgoletna težava, tudi Vinicius je bil že prej tarča napadov.

Napadalec madridskega Reala je trdil, da je bil leta 2021 med tekmo proti Barceloni deležen rasističnih opazk, pred kratkim pa naj bi navijači Mallorce rasistično skandirali, na kar se je odzval tako, da je po zadetku zaplesal pred njimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!