Srbi ogorčeni nad izjavo trenerja Hajduka

Nogomet 9. Dec 202120:12 > 20:19
Foto: Twitter/Hajduk

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas se je pred sobotno tekmo proti Lokomotivi vrnil tudi na vroč derbi z zagrebškim Dinamom in na situacijo, zaradi katere sta Marko Livaja in Danijel Subašić pod drobnogledom disciplinskega sodnika.

Člana Hajduka sta po veliki zmagi na vročem derbiju v Zagrebu skupaj s svojimi navijači pela navijaški napev proti največjemu rivalu “mrzim Dinamo, srbsko ime to” (op. sovražim Dinamo, to je srbsko ime), trener Dambrauskas pa jima je stopil v bran.

“Ko vidiš navdušene navijače, se je težko brzdati. Tudi sam sem pel, pa nisem vedel kaj. Naslednji dan sem bral, da bi nas morali kaznovati, a to se mi ne zdi prav, saj ne sovražimo nikogar. Moji otroci so vzgojeni, da ne sovražijo nikogar… a ko izstopiš iz avtobusa, ne razmišljaš. Moji igralci so šli ven in peli z navijači. Zaradi rivalstva res ne bi smeli kaznovani. Svoje nasprotnike spoštujemo, po tekmi smo se rokovali in tako bo tudi naprej. Vsi želimo zmagati, tako Dinamo kot Hajduk. Zame je to pretiravanje, vse skupaj se je že dogajalo in še se bo, zato tukaj ne gre le za Marka in Danijela… Če se ju kaznuje, bi se moralo tudi mene in ostale,” je dejal trener Hajduka.

Njegove besede so povzeli tudi srbski mediji, ki pa njegove razlage niso “kupili”. Še vedno so ogorčeni, izjavo Dambrauskasa so označili za škandalozno in slab izgovor.

Livaja in Subašić zapela z navijači:

Komentari

Vaš komentar