V BiH na nogah zaradi zapisa nekdanjega reprezentanta

Nogomet 6. Sep 202113:09
Asmir Begović
Asmir begović (Foto: John Raoux/AP)

V Bosni in Hercegovini prah močno dviga tvit nekdanjega reprezentančnega vratarja Asmirja Begovića, ki je vodilne v tamkajšnji nogometni zvezi označil za bando kriminalcev.

Obajava, ki jo je Begović na družbenem omrežju Twitter delil s svetom, je bil odgovor na tvit bosanskega novinarja Saše Ibrulja, ki se je obregnil ob izredno slabo obiskanost prijateljskega dvoboja med domačo reprezentanco in Kuvajtom, ob tem pa za krivce označil zaposlene na nogometni zvezi BiH.

“Res je. Vodijo jo kriminalci. Vico, Miške, Petev in banda nogometnih agentov. Namesto, da bi reprezentanca združevala državo, je postala eBay stran za polnjenje žepov kriminalcev,” je bil neizprosen nekdanji reprezentančni vratar, ki je s prstom pokazal na predsednika zveze Vico Zeljkovića, nekdanjega reprezentanta Zvjezdana Mismovića in selektorja Ivayla Peteva.

Zapis vratarja angleškega prvoligaša Evertona je v BiH močno odmeval, vzbudil pa pozornost tudi nekaterih tujih medijev in razjezil predvsem prvega moža bosanske zveze Zeljkovića, ki je proti nogometašu že napovedal tožbo.

“Begović je oseba brez osebnosti, ki bo moral svojo izjavo zagovarjati na sodišču. Dobro ve, kaj je počel v preteklosti, zato ga zasluženo ni v reprezentanci. Sedaj imamo v vratih (Ibrahima) Šehića, ki je vrhunski. Žalostno je, da na takšen način omenja Mismovića, ki je tej reprezentanci dal ogromno. Tudi po koncu kariere,” je med drugim za bosanske medije dejal Zeljković.