Proti Črnogorcem po želeno in pričakovano zmago

Nogomet 20. Sep 202212:38 0 komentarjev
Foto: NZS

Slovensko futsal reprezentanco nocoj čaka prva tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo leta 2024. Prvi tekmec bo Črna gora, obračun iz mariborske dvorane Tabor pa si lahko v živo ogledate na Sportklubu 1. Selektor Slovenije bo zadovoljen le z zmago.

Pred slovensko reprezentanco v futsalu je prva tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2024, katerega gostitelj še ni znan. Slovenci se bodo v okviru skupine 5, v kateri je še Kazahstan, najprej udarili s Črno goro. Tekma ob 20. uri bo odigrana v mariborski dvorani Tabor, prenos v živo pa bo na Sportklubu 1.

Pred obračunom s 55. reprezentanco sveta, proti kateri Slovenija ni še nikoli izgubila (na petih tekmah je trikrat zmagala, dvakrat pa remizirala), selektor Tomislav Horvat ne more računati na Tilna Gajserja in Marka Mohoriča, naknadno pa je bil vpoklican Uroš Đurić.

Postava Slovenije

Klemen Duščak (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Jeremy Bukovec (Futsal Pescara ITA), Nik Logar (KMN Oplast Kobarid), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Igor Osredkar (MNK Futsal Pula HRV), Denis Totošković (MNK Square Dubrovnik HRV), Nejc Hozjan (Noia Futsal Sala ŠPA), Matej Fideršek (Piast Gliwice Futsal), Nejc Berzelak (FK Siliko), Uroš Đurić (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko).

“Smo dobra skupina. Želim si, da z zmago začnemo kvalifikacije. Le to bi me zadovoljilo. V teh dneh smo precej pozornosti namenili igri v obrambi in napadu, z igro v obe smeri, prekinitvam ter igri z vratarjem,” je Tomislav Horvat pojasnil dneve pred tekmo.

“Na treningih vlada prava energija, igralci smo željni igranja in dokazovanja v dresu z državnim grbom. Smo favoriti, od tega ne bežimo. Vemo pa, da nam ne bo lahko. Naj se sliši še tako obrabljeno, danes futsal igrajo vsi. Črna gora ima dobro ekipo, so neugoden tekmec, od nas se pričakuje resen pristop, mislimo in gledamo pa le nase,” pa dodaja kapetan selekcije Igor Osredkar. 

Po današnji tekmi Slovence naslednji dvoboj čaka 8. oktobra, ko bodo gostovali v Kazahstanu. Prvi del kvalifikacij pa bodo sklenili marca prihodnje leto (3. 3. gostovanje v Črni gori, 8. 3. domača tekma s Kazahstanom). V elitni del kvalifikacij napreduje 12 zmagovalcev skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Kvalifikacije za SP 2024:

Slovenija – Črna gora 3:1 (1:1)
Osredkar 2., Obradović 17., Čeh 30.; Totošković 32.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!