Zasluženo? Collina proglašen za najboljšega vseh časov!

Nogomet ostalo 17. Dec 202010:03 > 10:08
Pierluigi Collina
Robert Hradil/Getty Images

Italijan Pierluigi Collina je bil po izboru uglednega francoskega magazina France Football izbran za najboljšega sodnika vseh časov.

France Football: Ko govorimo o sodnikih, je prvo ime, ki nam pade na pamet, njegovo. Od debija leta 1977 do slovesa leta 2005 je Collina pisal zgodovino nogometa.

Ko govorimo o sodnikih, je prvo ime, ki nam pade na pamet, njegovo. Od debija leta 1977 do slovesa leta 2005 je Collina pisal zgodovino nogometa,” so pri France Football zapisali v obrazložitvi svoje odločitve.

Sloviti Pierluigi Collina je v svoji karieri sodil na 240 tekmah Serie A, na mednarodni ravni pa je sodil 109 tekem. Med drugim je bil glavni delilec pravice tudi na finalni tekmi svetovnega prvenstva leta 2020 na Japonskem in v Južni Koreji, ko je Brazilija na krilih “pravega” Ronalda premagala Nemčijo.

Collina je v času svoje aktivne kariere večkrat pobiral nagrade za najboljšega sodnika leta. V Serie A je bil za najboljšega izbran sedemkrat, na svetu pa šestkrat. Leta 2011 so ga sprejeli v italijansko nogometno hišo slavnih.

Komentari

Vaš komentar