Nosilca generacije uživata v podobi Slovenije na igrišču

Nogomet 18. Nov 202212:42 0 komentarjev

V atomskem prvem polčasu včerajšnje tekme slovenske nogometne reprezentance proti Romuniji, sta bila ves čas v središču dogajanja ter vpletena v skorajda vsako obetavno akcijo Slovenije. Andraž Šporar je s hladnokrvnim strelom eno tudi uspešno zaključil, Petar Stojanović je z asistenco sodeloval pri prvem zadetku naše izbrane vrste. Po tekmi sta si oba enotna v oceni - pomembno je, da takšne tekme zmagujemo.

Andraž Šporar je v prvih 45 minutah tekme z Romunijo, kolikor mu jih je namenil selektor Matjaž Kek, dokazal, da je trenutno v odlični formi. V majici Panathinaikosa skupaj s soigralci rušijo rekorde, tudi v reprezentanci pa je vse bolj pomemben, če ne kar eden izmed ključih členov slovenske izbrane vrste. Tudi Ljubljančan je bil vidno zadovoljen s tem, kar je Slovenija pokazala v prvem polčasu, ki je bil eden boljših, če ne kar najboljši v zadnjem obdobju.

“Naš prvi polčas je bil zares dober. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek in potem se Romuni v drugem polčasu ne bi prebudili. A če pogledamo priložnosti smo zasluženo zmagali. Graditi moramo na prvem polčasu, drugega pa ne smemo ignorirati. V kvalifikacijah, ki prihajajo moramo odigrati dva takšna prva polčasa, če želimo biti uspešni,” ocenjuje Andraž Šporar.

Četvorka, ki je Romuniji v prvem polčasu povzročala velike preglavice. Na sliki manjkata še zelo razpoložena Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čer. Foto: Guliverimages

Na igrišču trenutno enostavno uživa

Slovenija je proti Romuniji na eni strani z nekaj čudovitimi akcijami dokazala, da premore ogromno kvalitete, v drugem polčasu pa predvsem, da znova dobiva pravi karakter, s katerim zna pretrpeti težke trenutke in tekmo, tudi ko ne blesti na igrišču, z zmago pripeljati do konca.

“Najbolj pomembno je to, da znamo tekmo uspešno pripeljati do konca tudi takrat, ko ne gre. Na tem nivoju so vse reprezentance kvalitetne in včasih smo odigrali tudi kakšno boljšo tekmo pa domov nismo odšli z zmago. Tokrat gremo. Kot napadalec sem v prvem polčasu res užival. Za reprezentanco sem odigral kar nekaj tekem, na katerih nisem niti pogledal proti golu. Pomaga, da imam v napadu takšnega partnerja, kot je Benjamin Šeško. Ko sta v napadu dva, avtomatsko lažje prideš v priložnosti. Bo pa potrebno na naslednjih tekmah še kakšno več realizirati,” gostovanje in zmago v Romuniji oceni Andraž Šporar.

Nova tekma, nova asistenca Stojanovića

Petar Stojanović je že nekaj let stalnica v slovenski reprezentanci. Kar je še bolj pomembno, v 40 nastopih je bilo zelo malo takšnih, ko ni zadovoljil pričakovanj selektorja in nogometne javnosti, precej več pa takšnih, ko je bil med boljšimi, če ne najboljši med slovenskimi reprezentanti na igrišču.

Petar Stojanović si za včerajšnjo predstavo (znova) zasluži zelo visoko oceno. Foto: Guliverimages

Tokrat je blestel v prvem polčasu. Na svojem naravnem položaju bočnega branilca se je nenehno vključeval v napadalne akcije in reprezentante Romunije “bombardiral” s predložki v kazenski prostor. V 26. minuti je zadel svoj cilj – glavo Benjamina Šeška, ki je zadel za vodstvo Slovenije.

“Lepa akcija, Sandi (Lovrić, op. a.) je lepo odvlekel levega bočnega branilca in mi oddal žogo. Videl sem prostor, potegnil naprej in pred vrati opazil tri soigralce, kar je zelo dober podatek, ker to pomeni, da napadamo kazenski prostor. Vedno je lažje, ko podajo napadalec pospravi v gol in iz tekme v tekmo vidimo, da imamo res kvalitetne napadalce,” poudarja branilec italijanskega Empolija.

Kako je Petar Stojanović videl prvi zadetek Slovenije?

Popraviti je potrebno napake iz drugega dela

Tudi Stojanović je, podobno kot praktično vsi akterji včerajšnjega dvoboja, razmišljal o dveh različnih podobah slovenske reprezentance na gostovanju v Cluju.

“Prvi polčas je bil odličen, škoda, da nismo dosegli še kakšnega zadetka. Drugi polčas je pokazal, kakšen je nogomet, iz vrhunske predstave smo šli v določeno krizo, a najpomembneje je, da smo zdržali in na koncu kljub pritisku nasprotnika tekmo dobili. Tudi Jan Oblak je pomagal s svojimi obrambami. Iz tega se moramo nekaj naučiti, pogledati dobre stvari iz prvega polčasa, a se bolj osredotočiti na drugi del in popraviti napake,” pred naslednjimi izzivi reprezentance razmišlja Petar Stojanović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!