Nov podvig Slovenca, na enem turnirju je zaslužil 294 tisoč evrov

Nogomet 22. Feb 202412:51 0 komentarjev
Blaž Žerjav. FOTO: Winamax.

Nekdanji slovenski nogometaš Blaž Žerjav se je spet izkazal s pokrom in zasedel drugo mesto na velikem turnirju EPT serije v Parizu. S tem novim odmevnim dosežkom je 27-letnik zaslužil skoraj 300 tisoč evrov.

Blaž Žerjav je na turnirju €1K FPS Main Event, ki je del velike evropske poker serije (EPT) v Parizu, zasedel drugo mesto in si prislužil 294.530 evrov nagrade.

Na turnirju, ki je trajal štiri dni, je sodelovalo 4.149 igralcev, ki so plačali 1.100 evrov prijavnine, na koncu pa sta ostala le dva. Žerjav in Nizozemec Mateusz Moolhuizen, ki je po dobri igri velikega finala tudi zmagal in v žep pospravil 470.830 evrov.

Na spletu s tretjim mestom do milijona in 232 tisoč evrov

27-letni Žerjav je v poker skupnosti že nekaj časa znano ime in je že večkrat dokazal, da je v turnirski igri med boljšimi igralci pokra na svetu. Ne samo v živi igri – to namreč ni njegov prvi tovrstni velik finančni ulov -, ampak tudi na spletu, saj je pred časom samo na enem turnirju, ki ga je končal na tretjem mestu, v žep pospravil kar milijon in 232 tisoč evrov.

Nogometno žogo zamenjal za karte in obogatel

Žerjav je sicer nekdanji slovenski nogometaš, ki je v mlajših selekcijah igral za Brežice in Krško, s katerim je v sezoni 2018/19 sodeloval tudi v prvi slovenski ligi (priložnosti za igro ni dobil), med člani pa zbral en nastop v pokalnem tekmovanju.

Nekje v tistem obdobju pa ugotovil, da je pri pokru precej boljši kot Albert Riera in se namesto nogometni žogi posvetil kartam. Preostalo je zgodovina …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!