Nov spodrsljaj zeleno-belih, Maribor beži na sedem točk

Nogomet 20. Mar 202217:12

Nogometaši Olimpije in Domžal so se v 28. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Olimpijo je po dveh porazih čakal sosedski obračun z Domžalami, ki po dobrem vstopu v pomlad na zadnjih štirih tekmah niso vknjižile zmage. Izbranci Dina Skenderja so prišli do točke, čeprav so več kot pol ure igrali z igralcem manj. Ljubljanska zasedba zdaj na tretjem mestu za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem točk. Domžale so ostale šeste.

Uvod tekme ni ponudil veliko dogajanja, so pa Ljubljančani v 13. minuti izvedli nevaren napad, ki pa se je po prodoru Aljoše Matka v kazenski prostor po desni strani končal brez pravega zaključnega strela.

Gosti so prvič malce zagrozili v 15. minuti, streljal je Arnel Jakupović, Ivan Banić pa je uspešno posredoval. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti, v 40. minuti pa je Enes Alić pri Domžalah meril v okvir vrat, toda Banić je bil spet zbran.

V 41. minuti pa so dotlej v napadu bolj ali manj nevidni zeleno-beli povedli, ko je s strelom z leve strani zadel Mario Kvesić. Gosti so se sicer razburjali, ker sodnik ni prekinil igre, ko sta bili na igrišču dve žogi.

Malce pred koncem polčasa so imeli v celoti gledano konkretnejši gosti, ki so še vedno pogrešali kaznovanega Senijada Ibričića, priložnost za izenačenje, a je s prostega strela malenkost previsoko meril Arnel Jakupović.

Gosti so v 54. minuti imeli novo priložnost, toda v osrčju kazenskega prostora je povsem neoviran žogo zgrešil Marko Martinović. Še bližje zadetku je bil na drugi strani Mustafa Nukić v 56. minuti, ko je sprožil s približno 20 metrov in zadel prečko.

Toda Olimpijin napadalec je že minuto zatem moral z igrišča, saj je po prekršku, ko je ob strelu v glavo brcnil Svena Šoštariča Kariča, dobil svoj drugi rumeni karton.

Kljub igralcu manj so domači znova zagrozili v 67. minuti, toda na koncu je Ajdin Mulalić obranil strel Aljoše Matka. So pa minuto pozneje gosti izenačili, ko je s strelom s slabih 20 metrov zadel mladi Mitja Ilenič.

V 75. in 76. minuti so gosti še dvakrat poskusili, obakrat je bil Banić na mestu. Ta je ujel tudi žogo v 90. minuti po poskusu Žige Repasa.

Olimpija bo v 29. krogu 3. aprila gostila Radomlje, Domžale pa dan prej Maribor.

Stadion Stožice,

sodniki: Jug, Vidali, Černe.

Strelca: 1:0 Kvesić (41.), 1:1 Ilenič (68.).

Olimpija: Banić, Čabraja (od 72. Prelec), Crnomarković, Milović, Ratnik (od 72. Boakye), Pilj, Sešlar (od 62. Pavlović), Kvesić (od 62. van Bruggen), Nukić, Matko, Prtajin (od 82. Ziljkić).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Alić, Ilenič (od 80. Žinič), Klemenčič (od 24. Dobrovoljc), Husmani, Pišek, Martinović (od 64. Repas), Jurilj (od 80. Vuk), Markuš (od 64. Saitoski), Jakupović.

Rumeni kartoni: Crnomarković, Čabraja, Nukić, Sešlar, Pilj; Mulalić.
Rdeči karton: Nukić (57.).

 

KONEC TEKME

89. minuta: Do strela na levi strani kazenskega prostora zeleno-belih je prišel mladi Žiga Repas. Strel je bil nekoliko preslaboten za Banića.

83. minuta: V igro vstopa ustvarjalni Almedin Ziljkić, ki se je v zadnjih dveh tednih ubadal z boleznijo.

80. minuta: Strelec zadetka za goste v bolečinah zapušča igrišče. Ilenič je prejel udarec v nogo,

74. minuta: Domžalčani v Stožicah prevzemajo pobudo in posest žoge. Z igralcem več jih zanima le še zmaga.

68. minuta: GOOOOOOOOL! Izvrsten zadetek za Domžale, ki so kronale pobudo. Po boksanju žoge izven 16-metrskega prostora se je pravim “golazom” je izkazal Mitja Ilenič.

57. minuta: Po tem je sledila huda kazen za domače, saj je Nukić skušal žogo v gol spraviti s “šakrjicami”, v obraz zadel Karića in še drugič porumenel. Rumena družina ima igralca več!

55. minuta: Prva resnejša priložnost v drugem delu, Nukić je po čudovitem strelu z roba kazenskega prostora zadel prečko, za odbitek pa je bil Kvesić nekoliko prepozen. Obramba Domžal je žogo izbila v kot.

DRUGI POLČAS

45. minuta: Zadnja lepa priložnost v prvem polčasu je delo Jakupovića, ki je streljal čez gol.

42. minut: GOOOOOOOOOL! Prtajin je hitro izvedel avt, na igrišču sta bili ves čas akcije dve žogi, Jug pa je pustil prednost. Dolg met s strani je sprejel Kvesić, “navrtel” desno stran obrambe rumenih in z natančnim strelom v daljši Mulalićev kot vrat poskrbel za prednost zmajev. Zadetek je VAR soba potrdila, kljub temu, da je bil avt izvajan precej bližje golu, kot na mestu, kjer žoga zapustila igrišče.

40. minuta: Domžalčani so podjetnejši. Streljal je Alić, njegov neugoden udarec- tik pred golom se je odbil od tal – je Banić odbil v kot.

35. minuta: Porumenel je Čabraja, pet minut kasneje tudi Nukić, ki je spotaknil prodirajočega Alića.

28. minuta: Nukiću je uspelo pobegniti po levi strani ob avt črti, prišel do konca igrišča in po tleh podal v sredino, kjer je njegov poskus pričakal Jurilj.

24. minuta: Aljoša Matko je atraktivno sprejel žogo in zaključil s “kolesom”, neposredno v rokavice vratarja Mulalića. Napadalec mlade reprezentance je bil tako ali tako v prepovedanem položaju.

16. minuta: Priložnost za Domžale, dobro je po strelu z glavo posredoval Banić.

13. minuta: Nukić je krasno zaposlil Matka, ki pa je na desni strani kazenskega prostora preveč kompliciral, namesto da bi žogo spravil v sredino do Prtajina.

9. minuta: Na sredini igrišča je napad Domžal grobo ustavil Đorđe Crnomarković, ki mu je sodnik Matej Jug brez oklevanja pokazal rumeni karton.

7. minuta: D0 kota so prišli tudi Domžalčani, potem ko je obramba domačih ustavila prodirajočega Arnela Jakupovića. V kazenskem prostoru je slednji potem pod oviranjem Ratnika padel, a je bilo vse skupaj premalo za enajstmetrovko.

4. minuta: Mustafa Nukić je pripravil kot za Olimpijo, iz katerega se ni izcimilo nič nevarnega.

ZAČETEK TEKME

Komentari

Vaš komentar