Nov trenerski izziv za Fabia Cannavara

Nogomet 21. Sep 202220:13 0 komentarjev
Fabio Cannavaro
Foto: Guliverimage

Italijanski nogometni drugoligaš Benevento, katerega član je tudi slovenski vezist Dejan Vokić, je na svoji uradni spletni strani potrdil, da je mesto novega trenerja prevzel italijanski nogometni strokovnjak Fabio Cannavaro.

Devetinštiridesetletni Cannavaro je septembra lani zapustil klop kitajskega prvoligaša Guangzhou Evergrande, ki ga je vodil dvakrat. Prvič v letih 2014 in 2015 ter nato od novembra leta 2017.

Leta 2011 je končal kariero profesionalnega nogometaša in dve leti kasneje postal trener. Delal je kot pomočnik trenerja pri Al-Ahliju v Združenih arabskih emiratih. Pot ga je nato peljala na Kitajsko. Po tem si je izkušnje nabiral tudi pri Al-Nassru iz Savdske Arabije.

Ko se je drugič vrnil na Kitajsko, je vodil tudi kitajsko nogometno reprezentanco. Delo v reprezentanci je zapustil, da bi se lahko bolje posvetil klubu. Februarja letos pa je v izjavi za javnost tudi potrdil, da je pripravljen kariero nadaljevati tudi v Evropi.

Kot kapetan je leta 2006 popeljal italijansko reprezentanco do naslova svetovnega prvaka, tisto leto pa ga je prav tako Mednarodna nogometna zveza (Fifa) razglasila za najboljšega nogometaša na svetu. V svoji nogometni karieri je igral tudi za Napoli, Parmo, Inter, Juventus, Real Madrid in Al Ahli.

Benevento je trenutno na 13. mestu druge italijanske lige.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!