Nova nogometna zgodba: prihaja Prva liga Telemach

Nogomet 1. Jul 202117:55 > 22:02
Adrian Ježina (predsednik poslovodstva družbe Telemach) in Radenko Mijatović (predsednik Nogometne zveze Slovenije) in Radenko Mijatović

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so podpisali štiriletno pogodbo s podjetjem Telemach, ki postaja glavni sponzor prve slovenske nogometne lige. Tekmovanje dobiva novo ime, Prva liga Telemach, novo podobo in obljublja tudi druge novosti.

“Zanimanje za slovensko nogometno ligo raste. To pogodbo smo sklenili na podlagi določenih ponudb. Družba Telemach je ponudila največ. Bodo imeli klubi nekaj več, kot so imeli do zdaj. Gre za pogodbo, ki je višja od dozdajšnje,” je ob podpisu pogodbe povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, ki je na podpis pogodbe prišel v družbi predsednika poslovodstva družbe Telemach Adriana Ježine.

“Prva slovenska nogometna liga je ena najbolj prepoznavnih znamk slovenskega športa in ponosni smo, da bo odslej nosila naše ime. Pri Telemachu res z veseljem podpiramo slovenski šport, pri čemer je seveda nogomet zgodba zase. Mislim, da se bo tudi s prihodom United Medie, ki je kupila medijske pravice za prenose tekem prve lige, in s Telemachovim sponzorstvom prva slovenska liga dvignila še na višjo raven,” pa je dodal Ježina.

“Skupaj s partnerji smo v fazi postavljanja nove medijske platforme, ki bi slovensko ligo približalo ciljno publiko. Telemach je prvo slovensko ligo prepoznal kot produkt, s katerim lahko doseže veliko ljudi,” je povedal prvi mož slovenskega nogometa Mijatović, ki z novim poslovnem partnerjem obljublja spremembe, razvoj in rast najboljšega slovenskega nogometnega tekmovanja, pred katerim je 31. sezona in s 1. julijem nosi ime Prva liga Telemach.

Novi generalni sponzor prve slovenske nogometne lige, telekomunikacijsko podjetje Telemach, je največji ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in video vsebin ter najhitreje rastoči ponudnik mobilnih storitev v Sloveniji. Telekomunikacijske storitve so v središču Telemachovega delovanja, podjetje pa je znano tudi kot velik podpornik slovenskega športa in številnih športnih sponzorstvih.

Fotogalerija z novinarske konference na Brdu pri Kranju

Žreb Žreb
Žreb
Adrian Ježina
Radenko Mijatović

Prihajajo Radomlje in VAR

V najbolj priljubljenem in najštevilčnejšem slovenskem klubskem tekmovanju bo tudi v sezoni 2021/22 nastopalo deset klubov – naslov prvaka bo branila Mura, izzivali jo bodo Maribor, Olimpija, Domžale, Bravo, Tabor Sežana, Celje, Aluminij in Koper. Prvoligaški konkurenci v Prvi ligi Telemach se bodo po uspešni sezoni in osvojenem naslovu prvaka v 2. SNL pridružili nogometaši Radomelj.

V novi sezoni 2021/22 Prve lige Telemach bodo ljubitelji prvič v zgodovini slovenskega nogometa priča uporabi tehnologije, ki bo skrbela za še večjo regularnost in integriteto tekmovanja. Prihaja namreč VAR (video sodniški pomočnik), ki je v nogometnem svetu že dodobra uveljavljen.