Novi izgredi francoskih navijačev

Nogomet 23. Sep 202110:24 > 10:29 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Francoska liga, ki je s prihodom Lionela Messija znova deležna več pozornosti svetovne nogometne javnosti, se spet ukvarja z navijaškimi incidenti. Tokrat je "počilo" v Montpellierju, kjer so domači huligani pred tekmo napadli avtobus navijačev Bordeauxa.

16 oseb je bilo poškodovanih v incidentu, ko so navijači Montpellierja na izvozu iz avtoceste v zasedi pričakali avtobus z navijači gostujoče ekipe. Vozilo je bilo po napadu popolnoma razbito, kosi stekla so leteli na vse strani in več oseb je potrebovalo zdravniško pomoč.

Tribune stadiona de la Mosson, na katerem domuje francoski prvak iz sezone 2011/2012, so bile tako ali tako deloma zaprte zaradi kazni francoske nogometne zveze, ki je sledila navijaškemu obmetavanju nogometašev Marseilla na nedavni tekmi domačega prvenstva.

“To ni nogomet, ki ga imam rad. Nasilje nima mesta v športu in ga strogo obsojam. Moje misli in naša podpora so pri poškodovanih navijačih,” je na Twitterju zapisal predsednik Bordeauxa Gérard Lopez. Prava škoda, da je navijaško nasilje zasenčilo izjemno zanimivo in napeto tekmo 7. kroga Ligue 1, ki se je končala s 3:3.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!