Novica dneva v Španiji: Janu Oblaku pogodba kariere

La liga 20. Jul 202216:15 > 16:19 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Jan Oblak se je dogovoril za podaljšanje sodelovanja z Atletico Madridom. Zdajšnjo pogodbo, ki slovenskemu nogometnemu zvezdniku poteče s koncem te sezone, bo naslednji teden podaljšal za dve leti, do leta 2025. Obeta se mu najvišja pogodba kariere.

Prejšnji teden smo pisali o tem, da se, podobno kot leta 2019, obeta nova limonada Jana Oblaka glede podaljšanja pogodbe z Atleticom Madridom, a zdaj pri španski Marci pišejo, da je njegova usoda že znana. Ena od pomembnejših nogometnih novic dneva v Španiji je namreč ta, da se je 29-letni zvezdnik slovenskega in evropskega nogometa z vodstvom Atletca po nekaj mesecih sestankovanja sporazumel o podaljšanju pogodbe.

Podpisal naj bi jo prihodnji teden, Atleticu pa naj bi se zavezal do leta 2025. Škofjeločanu se obeta tudi povišica. Z zdajšnjih 10 bo njegova plača skočila na 12 milijonov evrov neto na sezono. Milijon na mesec, torej. Oblak bo na pragu 30. leta starosti torej dobil pogodbo kariere.

Zdajšnja Oblakova pogodba z Atleticom poteče junija prihodnje leto, podaljšanje pa je bila ena izmed prioritetnih nalog Madridčanov tega poletja. Če pogodbe ne bi podaljšal, bi se namreč lahko že s prvim dnem novega leta dogovarjal z morebitnim novim klubom in naslednje poletje odšel brez odškodnine.

FOTO: Gulivermimages

Pri Atletico Madridu bo več kot deset let

Oblak je od leta 2014, ko je tja kot najboljši vratar portugalskega prvenstva prišel iz lizbonske Benfice, za Atletico odigral 353 tekem v vseh tekmovanjih in na skoraj polovici tekem (175) svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Prejel je vsega 269 golov in kar petkrat prejel nagrado zamora za vratarja z najmanj prejetimi goli v prvenstvu, kar je rekord.

Med vratnicama Atletica je postavil še nekaj rekordov, enega tudi po najvišji tržni vrednosti po poceni Transfermartka. Sto milijonov evrov pred njim ni dosegel še noben vratar. Prejel je še kup drugih nagrad, bil večkrat izbran za najboljšega vratarja španskega prvenstva, lige prvakov in tudi lige Europa, ki jo je leta 2018 osvojil. Z Atleticom je bil istega leta tudi zmagovalec evropskega superpokala, bil leta 2014 španski superpokalni prvak in leta 2020/21 osvojil tudi do zdaj najpomembnejšo lovoriko. Postal je španski prvak.

Če bo izpolnil pogodbo, za katero naj bi se zdaj govoril, bo Oblak pri Atleticu torej zdržal več kot desetletje in postal pravcata ikona enega najboljših španskih nogometnih klubov, ki je že nekaj časa tudi del evropske nogometne smetane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!