Novopečeni očka čuti energijo, ki je prej ni bilo

Nogomet 1. Apr 202220:15
Foto: Uroš Skaza

"Marsikaj bo drugače, ko se bo vrnil Timi Max Elšnik," je v pogovorih z mediji pogosto ponavljal Dino Skender. Strateg zmajev je čakal in čakal, da se vrne njegov kapetan ... A ga ni dočakal. Desetica zmajev je znova na zelenicah, a z roba igrišč jo bo odslej vodil Robert Prosinečki.

Poškodbo aduktorja je Timi Max Elšnik staknil na novembrski reprezentančni akciji. “Potrudil se bom, da se vrnem čim hitreje, predvideni čas rehabilitacije pa je približno štiri mesece,” je dva tedna po operaciji v naši oddaji Pod prečko razmišljal kapetan Olimpije. V začetku aprila se 23-letnik vrača v polni pogon.

“V nedeljo bomo videli, če sem že popolnoma nared za največje napore. Zadnja dva tedna treniram z ekipo, počutim se vedno bolje, je pa res, da za vrnitev v pravi ritem potrebujem predvsem tekme,” situacijo po zaceljeni poškodbi ocenjuje Timi Max Elšnik.

Zadovoljen nogometaš je boljši nogometa

Nov, svež veter, ki je zavel s prihodom Roberta Prosinečkega, je dobro del vzdušju v slačilnici zeleno-belih. “Vzdušje je odlično. Morda celo najboljše, odkar sem član Olimpije. Upam, da se bo obdržalo čim dlje in da bomo to nadgradili tudi z dobrimi rezultati. Navijači si zaslužijo več, kot smo v zadnjem obdobju pokazali na igrišču. Tudi na treningih se čuti nova energija oziroma pozitiva, ki je prej ni bilo. Nogometaši smo zadovoljni, vemo pa, da je zadovoljen nogometaš boljši tudi na igrišču.”

Življenje Timija Maxa Elšnika se je v zadnjih tednih korenito spremenilo. Ne le zato, ker se je znova vrnil v polni pogon treningov, ampak predvsem zato, ker sta s partnerko Zaro postala starša deklici Remmie.

“Spim super, bolje, kot sem pričakoval (smeh, op. a.). Imam dovolj energije za treninge. To je ena najlepših stvari v življenju. Mi je pa nogomet zelo manjkal, če zabijem gol, ga bom zagotovo proslavil za dojenčico,” obljublja novopečeni očka.

V vlogi vodje želi še naprej pomagati ekipi

Timi Max Elšnik je že nekaj let na igrišču prva violina ljubljanske Olimpije. Njegova odsotnost se je na začetku letošnje pomladi moštvu še kako poznala. Koliko časa potrebuje, da po vrnitvi znova prevzame vodilno vlogo v ekipi?

“V slačilnici želim biti vedno vodja v vseh pogledih. Takšen želim biti tudi na igrišču, dati vse od sebe in pomagati ekipi. Res mi je bilo težko vse skupaj opazovati s tribun, kjer enostavno ne moreš narediti nič, da bi pomagal fantom. Sem nazaj, dal bom svoj maksimum, če pa bo to dovolj, bo ocenil trener,” zaključuje Timi Max Elšnik.

Komentari

Vaš komentar