Ob 21:00 na SK 1: Unai Emery proti Arsenalu

Liga Europa 29. Apr 202112:57 > 16:41
Foto: Marvin Ibo Güngör

Danes bosta odigrani obe tekmi polfinala Lige Evropa. Villarreal gosti londonski Arsenal, Roma pa prihaja na gostovanje k Manchester Unitedu.

Trener Villarreala Unai Emery velja za najuspešnejšega trenerja v tekmovanju. S Sevillo je med leti 2013 in 2015 kar trikrat zapored osvojil Ligo Evropa. Uspešen, sicer manj, je bil tudi na klopi Arsenala, ko se je v sezoni 2018/19 uvrstil v finale. Takrat je Arsenal premoč moral priznati Chelseaju.

Villarreal trenutno zaseda sedmo mesto na lestivici španske prve lige, ki ne vodi v evropska tekmovanja v naslednji sezoni. Za šestim mestom pa zaostajajo le točko. Še v veliko slabšem položaju v domačem prvenstvu je Arsenal. Londončani  zasedajo deseto mesto na lestvici, za sedmim Tottenhamom zaostajajo za 7 točk. Za obe ekipi je Liga Evropa edina možnost za uvrstitev v Ligo prvakov v naslednji sezoni. Prenos tekme si lahko ogledate na SK1 ob 21. uri.

Drugi polfinalni obračun bo potekal v Manchestru, kamor prihaja Roma. United je zanesljivo na drugem mestu Premier lige, Roma zaseda šele sedmo mesto na lestvici italijanske lige. Za četrtim mestom zaostajajo 11 točk. Manchester United je favorit, v dosedanjem delu tekmovanja pa so rdeči vragi izločili že tudi enega italijanskega predstavnika, in sicer Milan.