Ob Kamniški Bistrici mreži mirovali

Nogomet 14. Okt 202222:21 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Domžal in Brava so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli brez golov. Današnja tekmeca tako še naprej ostajata soseda na lestvici, Domžale imajo na šestem mestu 15 točk, Bravo pa je mesto za njimi s točko manj.

Nogometaši Brava so v prejšnjem krogu dobro napolnili mrežo Olimpije (6:1), tokrat pa si na gostovanju v Domžalah pripravili eno samo priložnost, še to v zadnjem delu tekme. Kljub temu pa se v Ljubljano ne vračajo slabe volje, saj so osvojili točko. Domžalčani, ki so še na četrti zaporedni tekmi ostali brez zmage, so sicer imeli večji del tekme izrazito premoč, toda tudi oni niso bili posebej nevarni.

V 18. minuti so sicer bili blizu zadetka, Franko Kovačević si je na levi strani lepo ustvaril prostor za strel, močno udaril po žogi, a je zadel le prečko.

Ob koncu prvega dela se je po podaji Arnela Jakupovića priložnost ponudila tudi Andreju Đuriću, vendar branilec ni pričakoval, da bo žoga priletela pred njega, zato ni najbolje reagiral in ni zadel cilja.

Priložnost Kovačevića, pri kateri se je izkazal gostujoči vratar Gal Fink, je na začetku drugega dela napovedala bolj zanimivo nadaljevanje, a se je igra še naprej v glavnem odvijala na sredini igrišča. Domači so narekovali ritem, tudi gosti so občasno poskušali, do prvega oziroma edinega strela v okvir vrat pa so prišli v 84. minuti, ko je Luka Štor streljal z glavo, izkazal pa se je domači vratar Ajdin Mulalić.

V naslednjem krogu bo Bravo gostil Celje, Domžale bodo gostovale v Mariboru.

Domžale – Bravo 0:0 (0:0)

Stadion v športnem parku Domžale, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Pospeh.
Strelci: /
Domžale: Mulalić, Ilenič (od 90. Mutavčić), Hodžić, Đurić, Strajnar, Markuš, Ja. Pišek, Jakupović (od 72. Podlogar), Kovačević (od 79. Saitoski), Jo. Pišek (od 79. Repas), Barišić.
Bravo: Fink, Jakšić, Križan, Milić, Kavčić, Nsana, Trdin, Kurtović, Svetlin, Kramarič, Štor.
Rumeni kartoni: Ilenič, Barišić; Jakšić, Svetlin.
Rdeč karton: /

Potek tekme

Konec tekme v Domžalah, kjer nismo videli golov!

85. minuta – Izvrsten skok Štora po podaji s strani, a se je s še boljšo obrambo izkazal Mulalić in preprečil pozno vodstvo gostov.

83. minuta – Sajtovski je poskusil z leve strani, a je Fink žogo z nekaj težavami ujel.

55. minuta – Djurić je vračal žogo Mulaliću, ki pa mu je spodrsnilo in le sreči se rumena družina zahvali, da Bravo po veliki napaki domačih ni povedel!

47. minuta – Po odlični globinski podaji Jakupovića se je zanki prepovedanega položaja uspešno izognil Kovačević, a mu je priložnost z leve strani z odlično reakcijo preprečil vratar Brava Fink.

Začetek drugega dela! 

Konec prvega polčasa, v katerem veliko pravega dogajanja pred obojimi vrati ni bilo. Še najbližje golu so bile Domžale, a je prečka pomagala Bravu, da sta mreži v prvih 45 minutah ostali nedotaknjeni.

38. minuta – Jakupović je z desne strani odlično podal pred vrata, Djurić pa je v padcu iz ugodnega položaja žogo poslal visoko čez vrata. Ostaja 0:0.

18. minuta: Prva stoodstotna priložnost na tekmi! Kovačević je prišel do strela, a mu je veselje preprečila prečka!

Začetek tekme!

Začetni postavi:

Domžale: Mulalić, Barišić, Djurić, Hodžić, Ilenić, Jakupović, Kovačević, Markuš, Pišek Janez, Pišek Jošt, Štrajnar

Bravo: Fink, Križan, Jakšić, Milić, Kavčič, Nsana, Trdin, Kramarič, Kurtović, Svetlin, Štor

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!