Oblak in soigralci zavrnili šampionski špalir

La liga 8. Maj 202210:13 0 komentarjev
Jana Oblaka spet povezujejo s selitvijo na Otok. FOTO: Guliverimages.

V številnih državah nogometna tradicija veleva, da novega državnega prvaka na naslednjem srečanju tekmec pričaka v nasproti si stoječi vrsti in mu ploska. V Španiji ta tradicija očitno počasi zamira, saj nogometaši Atletica mestnim tekmecem špalirja danes ne nameravajo pripraviti.

Real je minuli vikend potrdil rekorden 35. naslov španskega prvaka in tradicija oziroma nepisano pravilo naroča, da bi jim moral naslednji tekmec pripraviti slovesen sprejem.

Trener “žimničarjev” Diego Simenone je sporočil, da do tovrstnega koridorja ne bo prišlo: “Ne vem sicer, ali to počno v drugih ligah, vsaka družba ima pač svoje navade. Za Španijo vem, da to obstaja, toda odkar sem prišel za trenerja, tega ni bilo,” je povedal Argentinec na klopi Atletica.

Vzajemno spoštovanje

Simeone je dodal še razlog za izostanek špalirja: “Spoštujemo Real in njegove igralce, vendar še bolj spoštujemo naše navijače.” Novica je že prispela v tabor mestnih tekmecev, trener Reala Carlo Ancelotti pa si z njo ne beli glave. Dejal je, da ga to čisto nič ne moti.

“Atletico je klub, ki ga spoštujemo, sosedi so, prijatelji. Zelo spoštujem njihove igralce, navijače in trenerja,” je bil diplomatsko naravnan Italijan in zaključil: “Če to storijo, dobro … če pa ne, se ne bo spremenilo nič. Še zmeraj jih bomo spoštovali.”

Atletico preživlja toplo-hladno sezono. Pred zadnjimi štirimi tekmami sezone v španski La ligi imajo le tri točke prednosti pred peto uvrščenim Betisom, tako da si uvrstitve v Ligo prvakov za sezono 2022/2023 še niso zagotovili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!