Oblak o Superligi: Finale bo na Luni, za še več denarja?

Bundesliga 19. Apr 202114:44 0 komentarjev
NK Olimpija Ljubljana

Tudi legendarni Branko Oblak, ki je globok pečat pustil tako v slovenskem, kakor tudi v jugoslovanskem in nemškem nogometu, ni naklonjen ideji o Superligi.

Branko Oblak je v Nemčiji preživel pet sezon, najprej dve pri Schalkeju, nato še tri pri Bayernu, kjer je slovel kot odličen vezist in pri Bavarcih stkal tudi močne vezi. Tako je s klubom ostal povezan vse do danes in je lahko pokomentiral razmišljanje v nemškem serijskem prvaku. “Če ne bosta FIFA in UEFA za, potem so brez možnosti. Kar se nemških klubov tiče pa lahko povem, v Bayernu poznam Ulija Hoenessa, on ne bo nikoli za takšno ligo. V Nemčiji sta pa tako zanimiva samo Bayern in Borussia Dortmund.

Povedal je, da se sicer še ni tako poglobil v celotno zgodbo, da ga še čaka branje o vseh podrobnostih, a vendarle vidi, kaj je glavni motiv dvanajsterice, ki ustanavlja Superligo: “Bogati hočejo postati še bolj bogati, vse ostalo bi s tem postala druga liga. Igrali bodo le med seboj, finale bo pa kje, na luni, da bo prineslo še več denarja?” Se sprašuje danes 73-letni Oblak, ki je za Bayern v Bundesligi zaigral na 71 tekmah in zabil pet golov.

Poštena sprememba je bila, ko so pred leti uvedli tri točke za zmago, namesto dveh, da se ni igralo bunkerja temveč odprt nogomet, to je sprememba, ki povzroči napredek nogometa,” je nekdanji reprezentant Jugoslavije in kasneje tudi selektor slovenske reprezentance navedel še primer dobre spremembe v nogometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!