Obletnica zgodovinskega športnega trenutka – Turbo Rudi gol

FIFA Svetovno Prvenstvo 14. Nov 20219:34 > 9:362 komentarja
Foto: Twitter

To je eden izmed tistih ikonskih trenutkov v zgodovini slovenskega športa, h kateremu pritiče vprašanje: "Kje si bil na ta dan?" Kaj smo 14. novembra 2001 zvečer počeli športni navdušenci, je namreč jasno.

Večina nas je stiskala pesti pred televizijskimi sprejemniki, nekateri srečneži so bili celo na tribuni v romunski prestolnici.

Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo je tedaj vodil Srečko Katanec, je v dodatnih kvalifikacijah za preboj na svetovno prvenstvo 2002 merila moči z Romuni.

Mladen Rudonja je zadel in Slovenijo popeljal na SP 2002, Foto: Twitter

Tistega mrzlega jesenskega dne so nogometni junaki v Bukarešto prišli z zalogo 2:1, ustvarjeno na kultnem Centralnem stadionu za Bežigradom, kjer sta zadela Milenko Ačimović in Milan Osterc (v slogu Marca Van Bastna).

V Romuniji je na povratni tekmi kvalifikacij za preboj na svetovno prvenstvo 2002 tako zadostoval že remi, Slovenija pa je v 55. minuti celo povedla.

Gol je edinstven trenutek našega športa zlasti zato, ker Mladen Rudonja nikoli prej in nikoli kasneje ni zadel za državno izbrano vrsto.

Takole je moment, ki je poskrbel za ekstazo navdušenja pri slovenskih ljubiteljih nogometa, tedaj pospremil komentator nacionalne televizije, Igor E. Bergant (opravičujemo se za slabšo kakovost videa):

Komentari

Vaš komentar