Obljuba dela dolg: Mourinho bo za kopačke odštel 800 evrov

Nogomet 22. Nov. 202112:11 > 19:211 komentar
Delite:
Felix Afena-Gyan
Foto: Guliver Images

Navijači Rome imajo novega ljubljenca, ki sliši na ime Felix Afena-Gyan. Mladi Ganec je dosegel dva gola za zmago Rome proti Genoi.

“Zahvaljujem se Bogu za to priložnost, ekipi, trenerju, navijačem in igralcem za njihovo izjemno podporo. Prav tako bi se rad zahvalil svoji mami, ki je Gani. Rad te imam,” je Felix Afena-Gyan dejal po tretjem nastopu in prvih dveh zadetkih v Serie A. Mladi napadalec je prvič udaril v 82. minuti po podaji Henrikha Mkhitaryana, drugič pa v zadnji minuti sodnikovega podaljška, ko je po odvzeti žogi mrežo Genoe zatresel z diagonalnim strelom z dobrih 20 metrov.

“Mourinho je izjemna oseba, izjemen menedžer in izjemen trener. Vsak dan ti daje motivacijo za učenje. Zelo sem vesel, da je tukaj. Nocoj so se mi uresničile sanje,” 18-letnik ni pozabil omeniti niti Joseja Mourinha. Portugalec je po treh zaporednih ničlah nujno potreboval zmago, ki mu jo je prinesel član mladinske ekipe Rome.

Gyan in Mourinho sta pred kratkim sklenila tudi zanimivo stavo, ki je zmago prinesla prvemu. “Felixu sem obljubil, da mu bom kupil nove kopačke, ki so mu zelo všeč, vendar so zelo drage, stanejo 800 evrov. Ko je dosegel zadetek, je prišel k meni in mi dejal, da ne bom pozabil. Jutri bom najprej odšel v trgovino,” je razkril Mourinho in se opravičil trenerju mlade ekipe Rome Albertu De Rossiju, ker bo Gyan v prihodnje postal stalni član članske ekipe.

V Sunyani leta 2003 rojeni Gyan je v Italijo prišel na začetku letošnjega leta, ko je v Romo prišel preko akademije EurAfrica FC. Ključni vlogo pri prihodu Gyana v večno mesto je odigral Morgan De Sanctis, ki je vztrajal pri prihodu mladega napadalca.

Po kratkem in plodnem obdobju v Primaveri (šest zadetkov na petih tekmah) je v Serie A debitiral 27. oktobra proti Cagliariju, priložnost je dobil tudi štiri dni kasneje proti Milanu, v nedeljo pa je postal prvi nogometaš rojen leta 2003 z zadetkom v italijanskem prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar