Odločeno: Znana lokacija finala lige prvakov!

Liga prvakov 12. Maj 202122:07
David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Čeprav naj bi bila finalna tekma lige prvotno odigrana v Carigradu, bo tekma za najdragocenejšo evropsko klubsko lovoriko med Manchester Cityem in Chelseajem odigrana v Portu na stadionu Dragao. Uradno potrditev s strani Uefe se pričakuje zelo kmalu.

Ko je postalo jasno, da stadion Ataturk v Carigradu zaradi razmer povezanih s koronavirusom ne bo gostitelj, se je Uefi mudilo z iskanjem rešitve.

Glede na to, da sta v finalu dva angleška kluba se je pojavila ideja, da bi se tekma odigrala na Wembleyu. Zaradi ostrih ukrepov v Veliki Britaniji pa je bila ta zamisel na koncu vendarle opuščena.

Na koncu je padla odločitev, da bo boj za pokal z velikimi ušesi drugo leto zapored potekal na Portugalskem. Portugalska pa je na zelenem seznamu Združenega kraljestva. Po Lizboni v lanski sezoni, bo tokrat Porto tisti, ki bo gostil največjo tekmo v evropskem nogometu.

Uefa je prav tako v intenzivnih pogovorih s portugalskimi oblastmi, da bi na tribunah omogočila prisotnost 20.000 ljudi (zmogljivost stadiona je 50.000). Podrobnosti pa bodo znane v prihodnjih dneh.

Finale je na sporedu 29. maja.

Komentari

Vaš komentar