Odziv iz Ljubljane: Maribor je velik klub, ampak …

Nogomet 7. Mar 202215:53 > 16:33 3 komentarji

Že takoj po zadnjem sodniškem žvižgu Mateja Juga je bilo jasno, da bo imela včerajšnja tekma med Mariborom in Bravom tudi tretji polčas. Šiškarji so z borbeno predstavo prišli do treh točk (2:1), a namesto da se danes zasluženo posvečamo novi izvrstni predstavi varovancev Dejana Grabića, se znova žal (pre)več pogovarjamo o temah, ki ne sodijo na oziroma ob nogometna igrišča.

Včerajšnje navijaško vzdušje na tekmi med Mariborom in Bravom je bilo razgreto. Na žalost je nekajkrat prešlo vrelišče. Najbolj je jezo mariborskih navijačev občutil pomočnik Mateja Juga Tomaž Černe, ki ga je zadel predmet s tribune oziroma plastični kozarec, kot so zapisali v odzivu po dogodku v NK Maribor. Svoje mnenje oziroma videnje dogodka pa so predstavili tudi v NK Bravo. Tarča navijačev ni bil namreč samo Černe, ampak je marsikaj med tekmo poletelo tudi proti vratarju Šiškarjev Matiji Orbaniću.

Dogodki so presegli meje dopustnega

“NK Maribor je vedno bil in bo »pojem« nogometnega okolja. Navijači namreč dihajo s klubom, ga podpirajo in na različne načine – tako pozitivne kot negativne – izražajo svoje mnenje. Vedno je lepo igrati v Ljudskem vrtu, saj navijači mnogokrat ustvarijo pravo navijaško vzdušje,” začenjajo Šiškarji.

“Žal ne moremo mimo dejstva, da so včerajšnji dogodki presegli vse meje dopustnega. Ostro obsojamo tovrstna dejanja posameznikov, ki ogrožajo varnost, integriteto in življenja vseh, ki so na igrišču, ob njem ali na tribunah. Takšna dejanja imajo lahko zelo hude posledice za življenja posameznikov in v nobenem primeru ne sodijo na nogometna igrišča.”

Tarča “izstrelkov” s tribune je bil tudi Matija Orbanić.

Si res želimo otroke vzgajati v takšnem duhu?

“Verjamemo, da bodo omenjena ravnanja primerno sankcionirana in da bo svoje, kot vedno, naredil tudi NK Maribor, ki si vsekakor zasluži pravo in dovoljeno navijaško vzdušje na svojem stadionu. Vsi skupaj se moramo zavedati, da takšna ravnanja posameznikov v slabo luč mečejo celoten nogomet, obenem pa takšna ravnanja na tribunah in po televiziji gledajo tudi naši otroci. Si jih res želimo vzgajati v takšnem duhu?

“Na koncu si vsekakor želimo, da bi se zadeve okrog incidenta čim prej zaključile in primerno sankcionirale. Predvsem pa naj ne bo ta incident glavna tema z omenjene tekme, saj je bolj pomembno, da se pogovarjamo o vsebini na igrišču, kjer smo povsem zasluženo zmagali. NK Maribor čestitamo za vso opravljeno delo v tej sezoni in jim želimo vse dobro v nadaljevanju prvenstva,” zaključujejo Ljubljančani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje