Oglasil se je prvi favorit za nasledstvo Kloppa

Nogomet 26. Jan 202417:30 0 komentarjev
Xabi Alonso Jonas Hofmann
Foto: AP Photo/Martin Meissner

Ni trajalo dolgo, da se je po potresu, ki ga je v Liverpoolu z novico o odhodu s klopi slovitega nogometnega velikana povzročil Jürgen Klopp, razširilo ime prvega favorita za njegovega naslednika. Številni so s prstom pokazali na stratega Bayerja iz Leverkusna Xabija Alonsa, ki je že odgovoril na govorice.

V Liverpoolu oboževani nemški trener Jürgen Klopp se bo s stolčka poslovil ob koncu letošnje sezone. Kot razlog je navedel izčrpanost in željo, da vsaj začasno zaživi normalno življenje, ki mu ga nogomet oz. to delovno mesto ne omogoča. Gre za velik udarec za klub, ki se je prav pod njegovim vodstvo preobrazil v enega največjih na svetu ter po dolgem času znova zasijal.

Tisti trenutek, ko je Liverpool FC na splet delil posnetek z njegovo odločitvijo, so se začela ugibanja glede njegovega naslednika. Za daleč največjega favorita trenutno velja španski trener Bayerja Xabi Alonso.

42-letni strokovnjak je v letu in pol povsem preporodil Bayer in je trenutno celo na vrhu bundeslige. Po 18 krogih je še brez poraza, vpisal je 15 zmag in tri remije. Gre praktično za njegovo prvo resno trenersko službo, potem ko je svojo trenersko pot začel kot trener nižjih selekcij Real Madrida in se nato kalil še na klopi rezervnega moštva Real Sociedada.

Na novinarski konferenci pred sobotnim dvobojem Bayerja in Borussie Mönchengladbach je že moral odgovarjati na vprašanje, če bi ga, morda šele po izteku trenutne pogodbe leta 2026, zanimala služba v Liverpoolu, kjer je v času aktivne kariere igral pet sezon, od leta 2004 do 2009.

“Najprej naj povem, da sem bil presenečen nad novico, a hkrati čutim do Jürgena ogromno spoštovanja in občudovanja, kako je klub po njegovem prihodu zrasel in kaj je dosegel. Trenutno sem tukaj zelo zadovoljen. Uživam v delu, vsak dan in vsaka tekma so zame izziv. Smo na čudovitem potovanju v Leverkusnu, od sebe dajem vse in skrbim, da so igralci pripravljeni. To je moj cilj. Kaj bo sledilo, ne vem,” je odvrnil Alonso.

Klopp je vodstvo kluba o odločitvi obvestil že novembra. Klub ima iskanje njegovega naslednika zagotovo že v polnem teku. Foto: Guliverimages

Na dodatno vprašanje, če je zanj pomembno, da gre v karieri korak za korakom, je Alonso dodal: “Če sem odkrit, nisem v trenutku, ko bi razmišljal o naslednjem koraku. Razmišljam, kje sem  ta trenutek. Sem v odličnem položaju in uživam, to je zame pravo mesto, to je vse, kar lahko rečem. Kaj me čaka v prihodnosti, me ta trenutek ne briga.”

Klavzula za odhod v Liverpool?

Oktobra so na Otoku zaokrožile govorice, da ima Alonso v pogodbi z Leverkusnom, ki se mu izteče s koncem sezone 2025/26, posebno klavzulo, ki mu omogoča predčasen odhod v tri specifične klube: Real Madrid, Bayern in Liverpool.

#related-news_1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!