Oglasil se je Ronaldo: Verjemite mi, te zgodbe še ni konec

Nogomet 15. Mar 202116:37 0 komentarjev
Alessandro Tocco/LaPresse via AP
Cristiano Ronaldo bi se z veseljem vrnil na mestu, kjer je postal superzvezdnik. Foto: Alessandro Tocco/LaPresse via AP

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je v nedeljo uradno podrl rekord legendarnega Peleja po številu zadetkov.

Juventus je v nedeljo premagal Cagliari s 3:1. Ronaldo je za staro damo iz Torina dosegel vse tri gole. Portugalec je zdaj pri 770. golih v karieri in s tem je presegel rekord Peleja po številu golov na uradnih tekmah.

“V zadnjih tednih so se pojavljale novice in statistike po katerih sem na uradnih tekmah podrl Pelejev rekord 757. golov,” je začel Cristiano.

“Čeprav sem za ta priznanja hvaležen je zdaj čas, da razložim zakaj tega rekorda še nisem priznal. Zaradi spoštovanja in občudovanja, ki ga čutim do njega sem upošteval tudi njegove gole za Sao Paulo in gol, ki ga je dosegel za brazilsko vojaško ekipo. Od takrat sta se svet in nogomet spremenila, a to ne pomeni, da lahko kar tako izbrišemo zgodovino. Ni igralca, ki med svojim odraščanjem ne bi slišal za Peleja. Zato sem še posebej ponosen, da sem podrl rekord. O tem nisem mogel niti sanjati, ko sem odraščal na Madeiri.”

Portugalec je napovedal tudi pohod na nove rekorde.

“Zdaj komaj čakam naslednje tekme, izzive, rekorde in lovorike. Verjemite mi, zgodba še ni končana. Verjamem, da bo zmag z Juventusom in Portugalsko še veliko.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!