Olimpija se po derbiju seli tja, kjer je doživela katastrofo

Nogomet 10. Okt 202213:00 0 komentarjev
Olimpija bo tri zadnje domače tekme v letošnjem letu igrala v Spodnji Šiški. FOTO: Aleš Fevžer.

Odločitev je padla. Dan po porazu z Bravom z 1:6 je postalo znano, kdaj se NK Olimpija zaradi prenove zelenice na stadionu Stožice seli prav tja, kjer je doživela katastrofalen poraz. V Spodnjo Šiško se nogometaši Olimpije selijo po sobotnem derbiju z Mariborom.

V Stožicah se obeta že dlje časa napovedana obnova zelenice, zaradi česar bodo nogometaši Olimpije nekaj časa igrali na tujem stadionu. Selijo se na stadion ZŠD Ljubljana, kjer so do zdaj že veliko število tekem. Največ v času, ko so čakali na nov dom v Stožicah.

Njihov poraz z 1:6, ki so ga tam doživeli včeraj, je najhujši. Po podatkih OptaŽabarja je Olimpija v Spodnji Šiški do zdaj odigrala 96 tekem (65 v vlogi domačina in 31 kot gost), ob tem pa zabeležila 55 zmag, 18 remijev in 23 porazov.

Zanimivo, da so le dan po polomu ekipe Alberta Riere pri Bravu pri Olimpiji sprejeli odločitev o selitvi v Spodnjo Šiško zaradi prenove zelenice na njenem stadionu. Tam bodo odigrali le še sobotni derbi z Mariborom, potem pa bodo do konca jesenskega dela prvenstva domače tekme igrali v Spodnji Šiški.

To pomeni, da bodo na tem stadionu, ki je zaradi manjše igralne površine specifičen, odigrali tri zahtevne domače tekme. Najprej se bodo 30. oktobra pomerili s trenutno tretjeuvrščenim Koprom, mesec dni pozneje z drugouvrščenim Celjem in teden dni za tem v predzadnjem krogu prvega dela prvenstva še z Muro, ki je skupaj z Mariborom trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!