Olimpija želi z “ameriško” menjavo vrniti bočnega branilca

Čeprav nad klubom še vedno visi kazen Nogometne zveze Slovenije, v ljubljanski Olimpiji načrtujejo, da bodo v zimskem prestopnem roku lahko pripeljali nove nogometaše. Želja zmajev je že nekaj časa bočni branilec Gorice Jošt Urbančič, za katerega so ekipi iz mesta vrtnic zmaji ponudili menjavo v slogu ameriškega profesionalnega športa.

Jošt Urbančič je bil v prvem delu sezone verjetno celo najbolj izstopajoč posameznik Gorice, ki se bo sicer v nogometni pomladi krčevito borila za obstanek med slovensko nogometno elito. 21-letni bočni branilec je tako zbudil kar nekaj zanimanja višje uvrščenih klubov na prvenstveni lestvici, najbolj intenzivno pa ga v teh dneh lovijo pri ljubljanski Olimpiji, kjer je Urbančič že igral v mlajših selekcijah, preden se je prek Domžal pred lansko sezono preselil v mesto vrtnic.

Gorica ne želi menjave, ampak odškodnino

“Kar se tiče kazni, smo imeli sestanek z Nogometno zvezo Slovenije, na katerem sta predsednik (Adam Delius, op. a.) in direktor (Igor Barišić, op. a.) obljubila, da bomo zadevo rešili. V naslednjem tednu, dveh verjamem, da bo to opravljeno. Po pogovoru s trenerjem Albertom Riero tako že spremljamo tržišče. Cilj je razširitev kadra in še dodaten dvig nivoja ekipe. Želimo se okrepiti z dvema ali tremi igralci in aktivnosti že potekajo. Kadrovska križanka za zimo se sestavlja,” je v pogovoru za Sportklub pred dnevi zatrdil športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

In čeprav zmaji načrtujejo predvsem okrepitve v napadu, se je na seznamu želja znašel tudi Jošt Urbančič, za katerega so pri Olimpiji Gorici po naših informacijah ponudili kar dva nogometaša – Davida Sualeheja in Aljaža Krefla. So pa v slovenskem Las Vegasu ponudbo zavrnili, saj si za enega svojih tržno najbolj zanimivih nogometašev želijo konkretno finančno odškodnino. Po naših informacijah pa za mladega bočnega branilca vlada tudi precejšen interes iz tujine, natančneje iz Poljske in Bolgarije.

Olimpija spremlja tudi kapetana Dinama

V zadnjih dneh je v nogometni javnosti, ko je govora o potencialnih okrepitvah zmajev, zaokrožilo tudi ime Anes Krdžalić. Gre za kapetana mladinske ekipe Dinama, njegov prihod pa naj bi še dodatno okrepile ambicije zmajev, da letos osvojijo prvo mesto na skupni lestvici mladincev in kadetov ter se uvrstijo v evropska tekmovanja mlajših selekcij. Dejstvo pa je, da bi hkrati konkuriral tudi za nastope v članski konkurenci in bi pomenil dodatno razširitev kadra prve ekipe. Z 18-letnim vezistom bi torej zmaji “ubili dve muhi na en mah”.