Olimpiji je zanimiv nekdanji Haalandov soigralec

Nogomet 23. Jan 202310:05
Foto: Guliverimages

Ivan Posavec, Admir Bristrić in Anes Krdžalić. To so imena treh zimskih novincev v ljubljanski Olimpiji, ki pa s kadrovanjem pred nadaljevanjem sezone še ni zaključila. Na radarju zmajev je namreč največji potencialni ulov zimskega prestopnega roka, Ljubljančani želijo v Stožice pripeljati mladega hrvaškega reprezentanta Marca Pašalića.

Počasi se ponavljamo kot lajna. Čeprav Olimpija tudi to zimo podpisuje pogodbe z novimi nogometaši, nad njo še vedno visi kazen Nogometne zveze Slovenije, zaradi katerih zimskih okrepitev ne more registrirati. Registracijsko obdobje pa v Sloveniji traja do 15. februarja in do takrat morajo zeleno-beli poravnati zapadle obveznosti, sicer bodo sezono morali nadaljevati samo s tistimi nogometaši, s katerimi so jo začeli.

A očitno so v pisarnah ob Dunajski cesti zelo optimistični glede skorajšnje razrešitve neugodne situacije, saj v teh dneh intenzivno iščejo nove moči, ki bi ekipi pomagale do zastavljenega cilja – ubranitve visoke prednosti na vrhu lestvice Prve lige Telemach in osvojitve državnega naslova.

Ko je govora o zimskih okrepitvah, Ljubljančani veliko pričakujejo predvsem od Ivana Posavca. Foto: Uroš Skaza

To bi bil verjetno najodmevnejši prestop letošnje zime

Na radarju zmajev se je po naših informacijah tako znašel Marco Pašalić. Nogometaš znanega priimka ni v sorodu s hrvaškim reprezentantom Marijem Pašalićem, čeprav ga tako označuje nogometna enciklopedija Transfermarkt. Gre za 22-letnega mladega hrvaškega reprezentanta, ki je rojen v Nemčiji in ima za seboj nogometno šolo Hoffenheima ter Karlshrueja.

Pot da je kasneje vodila v Stuttgart, trenutno pa je član druge ekipe dortmundske Borussie, za katero je v tej sezoni tretje nemške lige dosegel tri zadetke. Igral je tudi že za prvo ekipo nemškega velikana, v lanski sezoni je dobil priložnosti na tekmi superpokala proti Bayernu, ki ga je sicer njegova ekipa izgubila s 3:1. Takrat je v napadu rumeno-črnih igral norveški stroj za doseganje zadetkov Erling Haaland. Drugi nastop za prvo ekipo pa je Pašalić zabeležil nedavno, v mesecu novembru je odigral 10. minut na tekmi Bundeslige proti Wolfsburgu.

Foto: Guliverimages

Ker Pašaliću poleti poteče pogodba z Borussio, je postal zanimiv drugim klubom, tudi ljubljanski Olimpiji, ki pa ima v boju za njegov podpis hudo konkurenco. 22-letnika namreč v svoje vrste vabijo tudi nizozemski prvoligaši.

Komentari

Vaš komentar